Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Bebelusul meu intelege tot. Cum sa crestem copii sanatosi prin parentaj constient

Bebelusul meu intelege tot. Cum sa crestem copii sanatosi prin parentaj constient
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 368
Format: 13x20
Categoria: Psihologie
45,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Bebelusul meu intelege tot. Cum sa crestem copii sanatosi prin parentaj constient - Aletha Solter

 
... ce fac dacâ îmi vine greu sâ îl iau în brate când plânge?

Plânsul unui bebeluş poate declanşa părinţilor săi o mulţime de emoţii puternice, inclusiv senzaţia de nepricepere, de lipsă de ajutor, furie, anxietate sau suferinţă.
 
Dacă veţi considera că de fiecare dată când plânge este vorba despre o nevoie care nu îi este satisfăcută sau de vreun disconfort, probabil veţi simţi că aţi dat greş ca părinte atunci când nu veţi reuşi sa îl faceţi să nu mai plângă.
 
Este adevărat că plânsul nou-născuţilor indică adesea o nevoie imediată, iar acesta este unui dintre motivele pentru care se creează confuzie şi neînţelegeri asupra funcţiilor pe care le îndeplineşte plânsul.
 
Când bebeluşul încearcă să se elibereze de tensiune plângând, plânsul in sine devine nevoia, iar el nu se va simţi mai bine până când nu va plânge.
 
Este important să vă amintiţi că nu înseamnă că sunteţi nişte părinţi nepricepuţi dacă bebeluşul vostru plânge. Se poate ca el să nu aibă nevoie de nimic altceva decât să fie ţinut în braţe şi iubit.
 
Sper că aceste informaţii legate de plânsul bebeluşilor vor reuşi să vă elibereze de ideea obsedantă că trebuie să aveţi un bebeluş tăcut pentru a vă simţi increzători ca părinţi, O mamă mi-a povestit cum încrederea în ea însăşi, ca mamă, depindea de faptul dacă bebeluşul ei plângea sau nu:
 
Uneori aveam senzaţia ci plânsul bebeluşului meu era asemenea loviturii unui cuţit. încercam să îl satisfac orice nevoie, nu il lăsam niciodată singur, îl băteam uşor pe spate după masă, îl legănam, il plimbam, îl alăptam, îl mişcăm uşor în sus şi-n jos, însă îi şi negam nevoia („Totul e bine”), îi distrăgeam atenţia, dădeam drumul la muzică, uneori chiar porneam şi aspiratorul.
 
Undeva în sinea mea era o voce care spunea „Nu eşti o mamă bună dacă bebeluşul tău plânge. Fă-I să nu mail plângă. Fă-I să nu mai plângă..." şi adevărul este că toate aceste activităţi nu făceau decât să amâne plânsul pentru scurte perioade, urmând să reînceapă mal târziu. In final, putea dura ore în şir.
 
Chiar dacă nu simţiţi acest gen de presiune de a-l face să nu mai plângă, probabil o simţiţi din partea celorlalţi. Oamenii întreabă mereu dacă ai un copil „cuminte”, adică liniştit, tăcut, care plânge puţin. Părinţi cu experienţă se vor arăta dornici să vă arate cum să îl faceţi să nu mai plângă.
 
Un alt sentiment pe care l-aţi putea avea este furia. E normal să fiţi supărate atunci când aţi făcut deja tot ce v-a trecut prin minte ca să satisfaceţi nevoile bebeluşului şi el continuă să plângă. Mai mult decât atât, alege să o facă în cele mai inoportune momente, exact când toată familia s-a aşezat la masă sau în mijlocul nopţii. Poate fi extrem de frustrant şi deconcertant. O mamă îşi aminteşte cum era:
 
Singura dată când plânsetele ei m-au scos din sărite a fost când avea cam zece zile şi o ţinuse aşa, cu intermitenţe, toată ziua. In jurul orei 7, în seara aceea, eram gata să plec in oraş. Trebuia să ies din casă şi am ieşit. Pur şi simplu am plecat. Nu mai puteam. Mă înnebunea faptul că nu ştiam ce să fac pentru ea.
 
Unii părinţi se simt furioşi pentru că au senzaţia că bebeluşul ii respinge. Acest fenomen este mai des întâlnit la persoanele care au fost respinse sau neglijate în vreun fel de propriii părinţi, încep să se simtă nedoriţi, neiubiţi şi neajutoraţi, exact aşa cum se simţeau când erau mici.
 
Aceste manifestări ale furiei pot duce la abuz, în special dacă părinţii înşişi au fost abuzaţi când plângeau. Plânsetul este un puternic declanşator ai abuzului. Într-unul dintre studiile întreprinse, 80% din părinţii abuzivi au recunoscut că plânsul copiilor lor era factorul care declanşa comportamentul abuziv.
 
Dacă sunteţi furioşi pe cel mic şi vă este teamă că îl veţi răni, cel mai bine ar fi să îl lăsaţi jos câteva minute, până vă regăsiţi calmul. Spuneţi-i că este în regulă să plângă, dar că vă e greu să îl ţineţi în braţe.
 
Nu este ideal, dar e mai bine decât să vă loviţi bebeluşul. Mai târziu, după ce v-aţi calmat, mergeţi la el şi luaţi-l în braţe. Dacă vi se întâmplă frecvent să vă înfuriaţi atunci când plânge, ar trebui să cereţi ajutorul unui terapeut sau al unui grup de suport...
 
 
CUPRINS:
 
Mulţumiri
Atenţionare
Introducere
 
Necesitatea unei abordări revoluţionare în parentaj
Patru ipoteze fundamentale
Cum să faceţi exerciţiile propuse
Explicarea termenilor folosiţi
 
Capitolul 1. Inceputurile: arătaţi-i bebeluşului cât de mult îl iubiţi
Ce pot să fac în timpul sarcinii pentru a spori dezvoltarea bebeluşului meu?
Este naşterea o experienţă traumatizantă pentru bebeluşi?
Cum mă pot pregăti pentru o experienţă pozitivă la naştere?
Cum mă pot apropia de bebeluşul meu după naştere?
Care sunt nevoile bebeluşului meu?
Cum pot satisface cel mai bine nevoia bebeluşului meu
de apropiere fizică, de a fi legănat şi de a asculta ritmul inimii mele?
Cum ar trebui să îi vorbesc bebeluşului meu?
Ar trebui să mă preocupe teama să nu îl răsfăţ prea tare?
Cum rămâne cu nevoile mele?
Exerciţi înainte de naştere
Exerciţi după naştere
 
Capitolul 2. Plânsul: daţi voie bebeluşului vostru să se detensioneze
De ce plânge bebeluşul meu chiar şi afund când toate nevoile ii sunt satisfăcute?
Ce fel de factori de stres îl fac să plângă pe cel mic?
Ce ar trebui să tac când bebeluşul meu plânge?
Care sunt beneficie plânsului în braţele cuiva?
Cum învaţă bebeluşi să îşi reprime plânsul?
Ce pot să foc dacă bebeluşul meu a învăţat deja să îşi reprime...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
0757.319.090
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.1570 sec
loader
Caut in catalog...
loader