Best of friends. O poveste epica in care se exploreaza legaturile prieteniei din copilarie - Kamila Shamsie

Best of friends. O poveste epica in care se exploreaza legaturile prieteniei din copilarie - Kamila Shamsie
-8%
Preț: 55,20 RON
60,00 RON (-8%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 328
Format: 13X20

DESCRIERE

Best of friends. O poveste epica in care se exploreaza legaturile prieteniei din copilarie - Kamila Shamsie

 
... era prima zi la şcoală. Cerul era încarcat de nori muso nici, iar curtea școlii era aglomerată, cu elevi adunați în preajma adăpostului. Arborii de kikar erau plantați de-a lungul zidului, iar arborii de neem, de-a lungul drumului, de la poartă la clădirea școlii.
 
Existau de asemenea numeroase intrări încadrate de structuri omamentale de tip bougainvil laea, sculptate în faţada de piatră galbenă a clădirii şi în zona terenului de joacă, întins sub balcoanele proeminente de la primul şi al doilea etaj.
 
Doar câțiva băieți mai îndrăzneţi rătăceau în cele mai expuse părți ale curții, cu mânecile cămăşilor rulate şi cu mâinile în buzunare. Zahra, în picioare, lângă arcada care adăpostea clopotul de alamă, se folosea de avantajul înălțimii sale pentru a privi peste capetele tu- turor fetelor şi a majorității băieţilor, căutând ceva.

Festivitatea nu începuse încă, dar elevii, în uniforme gri şi albe, se aşezau deja în formațiile lor din semestrul ante- rior. Erau acolo copiii cool, băieții rãi, cuplurile, fetele cu aere de superioritate şi băieții invizibili.
 
Zahra inventase aceste categorii de elevi, după ce urmărise o serie de filme cu adolescenți din Hollywood pe videocasete piratate, dar asta nu compesa suficient minusurile evidente ale vieţii şcolare din Karachi.
 
Căci fără orele de detenție, cum ar putea exista Clubul Micului Dejun? Fără un bal şcolar, cum ar putea exista o Frumoasă în Roz? Fără libertatea necesară pentru a chiuli de la şcoală, cum ar putea exista Ziua Liberă a lui Ferris Bueller?
 
Dar zona în care eşecul aparținea filmelor, nu Karachiului, era cea a prieteniei - era aproape întotdeauna un subiect secun- dar al poveştilor romantice, niciodată, inima unei poveşti.
 
Cu excepţia Rebelilor, dar aceea era despre băieţi, ceea ce în- semna că era cu adevărat despre cum fetele provocau pro- bleme care duceau la certuri, la incendii şi la moarte.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0549 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.