Bine ai venit in America! - Linda Bostrom Knausgard

Bine ai venit in America! - Linda Bostrom Knausgard
Preț: 33,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-978-326-9
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 112
Format: 13x20

DESCRIERE

Bine ai venit in America! - Linda Bostrom Knausgard

 
... a trecut mult timp de când am încetat să vorbesc. S-au obişnuit cu toţii. Mama, frate-meu. Tata a murit, aşa că nu ştiu ce-ar fi zis despre asta. Poate ar fi zis că e ereditar. Ereditatea mi-a afectat din plin familia. Necruţător.
 
Din generaţie în generaţie, tot mai mult, tot mai des. Poate că tăcerea era în mine de când m-am născut. înainte ziceam lucruri care nu erau chiar logice. Spuneam că soarele străluceşte când plouă.
 
Că terciul de ovăz e verde ca o pajişte şi că are gust de pământ. Spuneam că mersul la şcoală e ca o intrare în beznă, în fiecare zi. Sau ca şi cum te-ai ţine de o balustradă până ajungi iar acasă.
 
Ce făceam când mă întorceam de la şcoală? Nu mă jucam cu frate-meu, fiindcă se închidea în camera lui şi dădea drumul la muzică. Se baricada bine înăuntru.
 
Se pişa în sticlele pe care le păstra. Doar pentru asta le adunase. Tăcerea nu face nicio diferenţă. Să nu crezi altceva! Să nu crezi că soarele o să răsară dimineaţa, de astfel de lucruri nu poţi fi sigur. N-am folosit carneţelul primit de la mama.
 
„In caz că vrei să ne comunici ceva", mi-a spus. Carneţelul era un fel de consimţământ. Un semn că îmi accepta tăcerea. Că mă lăsa în pace. La un moment dat o să treacă. Probabil o să treacă.

Mi-am plimbat mâna pe pervazul ferestrei, trasând linii în praful care mi se lipise de palmă. Am desenat un molid şi un Moş Crăciun. Singurele lucruri care mi-au trecut prin minte. Gândurile vin foarte încet şi ies la suprafaţă simplu şi sacadat: aşchia, felia de pâine, iazul.

Ţi-am spus că noi locuiam Intr-un apartament? Nu aveam tangenţă cu natura, în afara parcului în care am văzut primul meu exhibiţionist. Eram în vârful panoului de căţărări, iar bărbatul se afla jos. Mi-a arătat tot. Şi-a scos pantalonii. Chestia lui era ţeapănă şi vineţie. M-am uitat atentă la culoare...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0482 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.