Binecuvântați fie spionii. Istoria secretă a Mossad-ului de la origini până în 1999 - Gordon Thomas

Binecuvântați fie spionii. Istoria secretă a Mossad-ului de la origini până în 1999 - Gordon Thomas
-10%
Preț: 44,91 RON
49,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067936902
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 480
Format: 13x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Binecuvântați fie spionii. Istoria secretă a Mossad-ului de la origini până în 1999 - Gordon Thomas
 
Bani negri, sex și minciuni
 
Lucrurile păreau a sta cu totul altfel în acea dimineață de la sfârșitul lui martie 1985, când Ari Ben-Menashe a prins avionul British Airways care decola de la Tel Aviv cu destinația Londra. În vreme ce savura micul dejun cușer, se gândea că viața nu fusese niciodată mai frumoasă.
 
Nu numai că făcea „bani adevărați”, dar învățase foarte multe de când lucra cot la cot cu David Kimche și cercetau lumea complicată a vânzărilor de arme către Iran.
 
Pe parcurs, și-a îmbunătățit formarea în permanenta interacțiune dintre politicienii israelieni și șefii serviciilor de informații ale țării. Pentru Ben-Menashe, „în comparație cu foștii mei colegi, traficantul obișnuit de arme era mic copil”.
 
Identificase problema: repercusiunile aventurii libaneze a Israelului, din care se retrăsese în cele din urmă distrus și demoralizat. Nerăbdători să-și refacă prestigiul pierdut, politicienii au dat comunității de informații și mai multă libertate în războiul necruțător dus împotriva OEP, pe care ei o considerau cauza tuturor problemelor Israelului.
 
Urmarea a fost o serie de scandaluri, în care prezumtivii teroriști și chiar familiile acestora au fost brutalizate și ucise cu sânge rece. Yitzhak Hofi, fostul șef al Mossad-ului, a creat, la presiunea opiniei publice, o comisie guvernamentală care să investigheze atrocitățile comise...
 
............
 
... Ben-Menashe știa însă că tortura a continuat și după aceea: „Era bine să stai la distanță de asemenea lucruri oribile.” Considera că ceea ce făcea el, faptul că le furniza arme iranienilor pentru a ucide nenumărați irakieni, era „altceva”.
 
Nici măcar soarta nenorocită a ostaticilor de la Beirut, adevăratul motiv al potlogăriilor lui, nu-l preocupa cu adevărat. Esențiali erau banii. Chiar și după plecarea lui Kimche, Ben-Menashe continua să creadă că roata nu se va opri decât atunci când va vrea el și că, la sfârșit, va fi multimilionar.
 
După socoteala sa, afacerea ORA valora acum „sute de milioane” – cea mai mare parte a banilor se făceau în casa din suburbia londoneză din care Nicholas Davies conducea operațiunile internaționale ale ORA. Ben-Menashe știa că Davies continua să strângă avere.
 
Câștiga cu mult peste 65 000 de lire sterline, cât primea anual ca șef al redacției de știri externe la Daily Mirror; aproape la fel de mare era comisionul pe care îl încasa lunar de la ORA. Lui Ben-Menashe nu-i păsa că jurnalistul „lua uneori o felie de tort mai mare; rămânea destul și pentru ceilalți. Era totuși momentul să se bea șampanie”...
 
CUPRINS:
 
Prefață de Florian Banu
Capitolul 1 – În spatele oglinzii
Capitolul 2 – Înainte de început
Capitolul 3 – Inscripțiile de la Glilot
Capitolul 4 – Spionul cu masca de fier
Capitolul 5 – Sabia nucleară a lui Ghedeon
Capitolul 6 – Răzbunătorii
Capitolul 7 – Un spion cu maniere
Capitolul 8 – ORA și monstrul
Capitolul 9 – Bani negri, sex și minciuni
Capitolul 10 – O legătură periculoasă
Capitolul 11 – Alianțe contra naturii
Capitolul 12 – Binecuvântați fie spionii
Capitolul 13 – Legături africane
Capitolul 14 – Bomba cameristei
Capitolul 15 – Caricaturistul dispensabil
Capitolul 16 – Spioni în deșert
Capitolul 17 – Treabă de mântuială
 
.........

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0779 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.