Bluff. Cacealmaua bancilor centrale si criza economica - Anjum Hoda

Bluff. Cacealmaua bancilor centrale si criza economica - Anjum Hoda
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 256
Format: 13x20
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Bluff. Cacealmaua bancilor centrale si criza economica - Anjum Hoda

 
... o teorie oportuna si provocatoare care isi propune sa demaste cauza principala a crizelor financiare recurente din ultimii douazeci de ani.

... explicatia oficiala si larg acceptata a crizei economice globale din 2007-2009 sustine ca bancile centrale ne-au salvat din haosul provocat de lacomia Wall Streetului. Cu siguranta bancile centrale au stins incendiul crizei, dar este posibil ca tot ele sa fi pus focul de la bun inceput?

Banca Angliei si Sistemul Federal de Rezerve al SUA au folosit momeala ratelor scazute ale dobanzii cuplate cu batul inflatiei in misiunea lor de a impulsiona cresterea economica. Bluff dezvaluie cum aceasta tactica a esuat si, in schimb, a dus la un amestec nesanatos de datorii, boomuri succesive pe pietele imobiliare si de capital, in timp ce salariile stagnau.

Bluff ofera o critica incisiva la adresa politicilor bancilor centrale si pledeaza in favoarea unei dezbateri publice privind rolul acestor banci atotputernice, pentru recunoasterea efectelor negative ale deciziilor lor politice indoielnice si pentru o reevaloare vitala a contractului social dintre popoare si bancile lor centrale.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Economie-Statistica - Cele mai comentate cărți

Created in 0.0707 sec