Brancusi, mon Amour! - Claudia Motea

Brancusi, mon Amour! - Claudia Motea
Preț: 34,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-029-516-7
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 144
Format: 15x21

DESCRIERE

Brancusi, mon Amour! - Claudia Motea

 
... pot să spun că am pornit cu Brâncuşi tocmai de la mine de-acasă.

Copilăria mi-a fost ca un joc în care mă bucuram şi contemplam, conştient sau inconştient, toată măreţia operei lui, acolo pe malul Jiului, la Tg-Jiu. Stăteam aşezată frumos şi cuminte la Masa Tăcerii de lângă Jii, iar în jocul meu de copil treceam ca un fluture sau ca o pasăre pe sub Poarta Sărutului, aspirând necontenit în visul meu să devin actriţă şi să mă înalţ pe Coloana fără de Sfârşit de pe Calea Eroilor.

Când am emigrat în Canada, l-am preţuit şi mai mult pe Brâncuşi şi, alături de Eminescu, exista permanent în inima mea şi pe buzele mele când vorbeam de valorile mele naţionale.
 
Cea de-a treia întâlnire, strategică pentru actul meu creativ, a fost descoperirea cărţii lui Miron Manega, Brâncuşi şi femeile lui. Am cumpărat mai mult de douăzeci de exemplare şi le-am oferit ca dar prietenilor şi celor despre care ştiam că-l iubesc pe Brâncuşi. Cred că în acel moment mi s-au deschis cu adevărat inima şi gândul pentru o fiinţare permanentă a sculptorului în creaţia mea artistică.

În primii ani ai reîntoarcerii în ţară am vizitat Hobiţa, iar neamurile lui, strănepoţii, m-au primit cu inima deschisă. Mi s-a oferit ocazia să rămân peste noapte chiar în camera lui nea Costache, acolo unde se zice că el a stat cu irlandeza Eileen Lane. Onoare înstelată, dar n-am rămas. Am promis doar că mă voi reîntoarce la Hobiţa.
 
Cu această carte şi, de altfel, cu tot proiectul BRANCUSI, MON AMOUR.! simt că mă reîntorc în inima lui Brâncuşi şi că prin cele nouă personaje feminine, pe care le-am scris şi le interpretez, dau glas iubirii geniale pentru Creaţie, Destin şi Înălţare.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0548 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.