Bucuresti optimist
35,10 RON
39,00 RON (-10%)

Bucuresti optimist

Bucuresti optimist
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 192
Format: 21x21

DESCRIERE

Bucuresti optimist - Cristian Vasile

 
Bucureşti Optimist

Fotografia este o ocazie faună dea ne convinge că lucrurile sunt exact cum nu se văd. Sau cum nu le vedem. Noi, românii, avem o plăcere aparte de a ne socoti şi buricul pământului, şi ultimii oameni — în acelaşi timp.
 
De-asta, mai ales în prezenţa străinilor, ne autoflagelăm şi ne dispretuim vorbim destul de urât despre noi, despre locuri, oameni şi tradiţii, fără discriminare. Pare că nu e nimic de făcut şi mai nimic de văzut.

Din când în când, apare însă câte un individ care dă de pământ cu clişeele percepţiei şi ne arată lumea fascinantă de la câţiva metri distanţă de noi, după colţ, în zâmbetul unui trecător, în următorul răsărit sau în ceturile depărtării Cristian Vasile a început acum mulţi ani să exploreze oraşul — construind un proiect pe care l-a numit Bucureşti Optimist
 
Deşi sună un pic bombastic, o privire luminoasă are ce descoperi dincolo de furia traficului, haosul arhitectonic, degradarea, griul şi dezolarea postcomunistă.
 
A început să caute de aproape, ca prin microscop, urmărind viaţa invizibilă a oamenilor, adică suflul vital al acestei creaturi uriaşe. Apoi, a explorat minuţios străzile, încercând să nu rateze nicio curte interioară, nicio faţadă sau alee ascunsă în iedera care camuflează vechiul Bucureşti.
 
După această muncă de arhivare la pas, a căutat perspective din ce în ce mai largi, s-a îndepărtat şi a început să descopere oraşul văzut de sus. Aici a fost un vizionar cu multă răbdare, cu multe ore petrecute în turnuri, studiind lumina care dezvăluie un conglomerat uluitor de oameni şi de lucruri, pe care cu greu îl recunoaştem ca atare.
 
Ni se pare că avem probleme cu oraşul, dar mai degrabă el are probleme cu noi, când îl străbatem cu privirea aţintită în telefon, ignorându-l.
 
Fotografiile pe care le veţi vedea aici ne pot învăţa că dacă suntem străini de oraş, suntem străini şi de noi înşine. B frumos, plin de mister, foarte viu şi ne îmbie să fim la fel.
 
Să redescoperim plăcerea de a privi şi de a explora Bucureştiul, pentru că acesta ne aparţine în aceeaşi măsură în care îi aparţinem!

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0448 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.