Căderea - Albert Camus

Căderea - Albert Camus
-6%
Preț: 21,62 RON
23,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8297-3
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 100
Format: 13X20

DESCRIERE

Căderea - Albert Camus

 
...încântătoare casă, nu-i aşa? Cele două capete pe care le vedeţi sunt capete de sclavi negri. E un însemn. Casa i-a aparţinut unui vânzător de sclavi. Ah! Nu se-ascundea nimeni pe vremea aceea! Strigai în gura mare: „Ia uitaţi-vă, nu-s un oarecare, fac negoţ cu sclavi, vând carne neagră“.
 
Vă imaginaţi cum ar fi să spună azi cineva că asta îi e meseria, în public? Ce scandal! De aici îi aud pe confraţii mei parizieni! Sunt intransigenţi în chestiunea asta, n-ar ezita şi ar lansa imediat două-trei manifeste, dacă nu chiar mai mult!
 
După ce m-aş gândi puţin, mi-aş pune şi eu semnătura lângă a lor. Sclavia, ah, dar nu, noi suntem contra! Că n-ai încotro şi aduci sclavia la tine acasă ori în fabrici, bun, e în firea lucrurilor, dar să te şi lauzi, asta-i culmea.

Ştiu bine că nu poţi refuza să domini sau să fii slujit. Fiecare om are nevoie de sclavi ca de aer. Să comanzi înseamnă să respiri, nu sunteţi de acord? Şi chiar şi cei mai dezmoşteniţi ajung să respire. Chiar şi ultimul om de pe scara socială are perechea ori copilul lui.
 
Dacă e necăsătorit, un câine. Esenţialul, până la urmă, e să poţi să te înfurii fără ca celălalt să aibă dreptul să răspundă. „Nu-i răspunzi tatălui tău“, ştiţi vorba asta? într-un anume sens, e o ciudăţenie. Cui să-i răspunzi pe lumea asta, dacă nu celui pe...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0480 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.