Calaretul fara cap - Mayne Reid

Calaretul fara cap - Mayne Reid
-10%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 400
Format: 13x20
Preț: 20,25 RON
22,50 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Calaretul fara cap - Mayne Reid

 
... drumeţii întoarseră fără voie capul spre acest tablou vrednic de admiraţie. Dar mai era o pereche de ochi care cercetau călăreţul; ei priveau într‑ascuns, de după perdeluţa trăsurii, iar privirea lor trăda un simţământ cu totul deosebit.
 
Pentru prima oară în viaţă, Louise Pointdexter vedea un om ce părea întruchiparea visurilor ei de fată. Oare bănuia necunoscutul tulburarea pe care o stârnise în sufletul tinerei creole? Cum să bănuiască!
 
Privirea‑i lunecă doar în treacăt peste trăsura acoperită de colb. La fel se întâmplă uneori când priveşti o scoică nearătoasă şi nici nu bănuieşti că înăuntrul ei se ascunde o perlă.
 
— Pe cinstea mea, nu zăresc niciun semn după care să vă călăuziţi şi să ajungeţi singuri la destinaţie! vorbi el, întorcându‑se lângă stăpânul caravanei.
 
Va trebui să treceţi Leona la cinci mile mai jos de fort; dar cum şi eu trec râul tot pe‑acolo, vă propun să mergeţi după urmele calului meu. Cu bine, domnilor! Luându‑şi rămas‑bun în chipul acesta atât de neaşteptat, necunoscutul dădu pinteni calului şi se depărta în goană.
 
Plantatorul şi tovarăşii săi rămaseră tare nedumeriţi de această purtare ciudată. Dar după numai câteva clipe, necunoscutul se înapoie.
 
— Mă tem că urmele calului meu vă vor ajuta prea puţin. Pe aici au trecut herghelii întregi de mustangi şi pământul poartă întipărite urmele a mii de copite.
 
Ce‑i drept, calul meu e potcovit, dar Domniile Voastre nu sunteţi deprinşi a deosebi o urmă de alta şi vă veţi descurca anevoie. Mai cu seamă că în cenuşă urmele cailor rămân întipărite aproape la fel...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Bibliografie scolara - Cele mai vândute cărți

Created in 0.0695 sec