Călătoria oamenilor Cărții - Olga Tokarczuk

Călătoria oamenilor Cărții - Olga Tokarczuk
-20%
Preț: 24,00 RON
30,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-7984-3
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 232
Format: 13x20

DESCRIERE

Călătoria oamenilor Cărții - Olga Tokarczuk

 
... pe Veronica n-o deranja că este observată. Era obişnuită cu astfel de priviri. Ea se uita pe fereastră, gân-dindu-se pătimaş la iubitul ei.
 
Gândurile se repetau, aceleaşi amintiri reveneau, până ce, în final, se împrăştiară într-un flux vag al imaginilor, iar Veronica adormi. De partea cealaltă, imaginile deveneau haotice şi obositoare.

Visa că uitase numele unei persoane deosebit de importante pentru ea. Persoana aceasta stătea undeva aproape, dincolo de uşă, de perete, în aşteptare, până ce rostirea numelui avea să-i permită să intre şi să rămână.
 
Veronica îşi amintea cu greu numele tuturor bărbaţilor pe care-i cunoştea, însă nici unul nu era acela. Numele tatălui, al fratelui, al unui cunoscut de pe stradă, al primului iubit, numele zecilor de prieteni.
 
Căuta măcar prima literă, dorind să o asocieze cu ceva, dar memoria ei se înţepenise ca o cheie într-o broască ruginită. Timpul trecea şi situaţia se agrava. Nu putea face nimic.

Avea impresia că acest coşmar durează de mult, dar, când îşi veni în fire, constată că visul ţinuse doar câteva minute. Dispăruse imediat şi pătrunsese undeva sub pleoape. Dacă ar fi fost întrebată acum ce a visat, n-ar fi izbutit să răspundă.
între timp, dincolo de fereastră se terminase tot ce putea aminti de Paris.
 
Dincolo de marginea capitalei începea provincia şi totul i se părea mai mic, mai urât, mai neîngrijit. De îndată se schimbă chiar şi limba.
 
Ţăranul pe care-l întâlniră în timpul unei opriri de câteva minute vorbea într-un dialect amuzant, stâlcit. Franceza era obligatorie doar la Paris...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0532 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.