Calatoriile Doctorului Dolittle - Hugh Lofting

Calatoriile Doctorului Dolittle - Hugh Lofting
-10%
Preț: 31,41 RON
34,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-793-695-7
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 336
Format: 13x20

DESCRIERE

Calatoriile Doctorului Dolittle - Hugh Lofting
 
... intr-o dimineață de primăvară, pe când colindam pe dealurile din spatele târgușorului, s-a întâmplat să dau peste un șoim care ținea în gheare o veveriță. Stătea pe o stâncă, iar veverița se zbătea amarnic pentru viața ei.
 
Șoimul s-a speriat așa de rău la apariția mea neașteptată, încât i-a dat drumul bietei creaturi și a dispărut în zbor. Am luat veverița de pe jos, constatând că avea două lăbuțe rău vătămate.
 
Așa că am dus-o în brațe până în târgușor. Când am ajuns la pod, am intrat în coliba pescarului, întrebându-l dacă mă poate ajuta cu ceva. Joe și-a pus ochelarii, examinând atent veverița.
 
Apoi, a clătinat din cap.
 
— Creatura ta are un picior sfărâmat și altul tăiat rău de tot, a spus el. Pot să-ți repar bocancii, Tom, dar n-am nici instrumentele, nici cunoștințele necesare să fac un picior de veveriță să meargă din nou.
 
Asta-i treabă pentru un chirurg, și încă pentru unul al naibii de priceput. Există un singur om pe care-l știu și care ar putea salva viața creaturii tale. Iar acesta este John Dolittle...
 
...........
 
... cât am străbătut Oxenthorpe Road, Matthew mai că nu s-a putut opri din vorbit despre marele său prieten, doctorul John Dolittle, MD. Și a vorbit așa de mult, încât a uitat să mai strige „Carne!“, până când am observat amândoi dintr-odată că ne urma un întreg alai de câini răbdători.
 
— Unde a plecat doctorul în călătorie? l-am întrebat pe Matthew, care le dădea câinilor de mâncare.
 
— N-aș putea să-ți spun, a răspuns acesta. Nimeni nu știe unde pleacă, nici când dispare și nici când se întoarce. Locuiește singur, dacă nu luăm în considerare animalele de companie. A făcut câteva călătorii grozave și niște descoperiri minunate.
 
La ultima lui revenire mi-a povestit că a dat în Oceanul Pacific peste un trib de Indieni Roșii, care locuiau pe două insule. Soții trăiau pe una dintre insule, iar nevestele, pe cealaltă.
 
Oameni practici, câțiva sălbatici. Se întâlneau doar o dată pe an, când bărbații veneau să-și viziteze nevestele cu ocazia unei mari sărbători, din câte..

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0453 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.