Calea conducatorului - Dalai Lama

Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 200
Format: 13x20

DESCRIERE

Calea conducatorului - Dalai Lama

 
... născută în urma unui deceniu de discuții între Sfinția Sa Dalai Lama și consultantul de management Laurens van den Muyzenberg, Calea conducătorului reprezintă o întâlnire unică între două lumi care, la prima vedere, par greu de asociat: mediul global de afaceri și budismul.
 
După o privire mai atentă, însă, cele mai bune practici de afaceri și principiile budiste au multe în comun. Ambele sunt preocupate de luarea deciziilor raționale, holistice și transformarea acestora într-o acțiune responsabilă și eficientă. 
 
Fragmente:
 
... unii oameni au impresia greşita că budismul duce numai la pasivitate, la oameni care uită de această lume materială şi merg să mediteze în pădure. De fapt, acest tip de izolare  este destinat în primul rand călugărilor şi călugăriţelor
 
Ca filosofie, budismul ridica întrebări filosofice clasice: ce este adevărul şi cum poaţe fi el stabilit? Care este scopul vieţii?
Ce este acest univers în care trăim? Ce sunt natura umană, datoria şi destinul? Ce este bine şi ce este rău?
 
Dar principalul accent al budismului cade în mod special pe a face acţiunile corecte: ce ar trebui să fac? Esenţa budismului poate fi rezumată în cele două concepte de Perspectivă Corectă şi Conduită Corectă.
 
Perspectiva Corectă nu are nicio valoare dacă nu duce la acţiunea corectă — iar a întreprinde acţiunea corectă este evident fundamental pentru succesul afacerilor.

Leadershipul înseamnă luarea de decizii şi nu orice fel de decizii — ci cele corecte. Liderii companiilor globale iau decizii care afectează mii sau chiar milioane de oameni, iar liderii politici iau decizii care afectează  alţe milioane.
 
Prin urmare, este important să iei deciziile corecte, după cum deciziile incompetente poate efecte dezastroase.
 
In viziunea budista, un lider adevarat este unul care ia deciziile corecte. Faptul acesta depinde de adoptarea Perspectivei Corecte si de a avea ceea ce Dalai Lama numeşte „minte calma, adunată şi concentrată'', una care să fie paşnică, netulburată de gânduri, de emoţii negative, antrenată şi focusată.
 
Scopul acestui capitol este acela de a introduce câteva concepte centrale ale filosofiei budiste şi de a arăta cum acestea, odată adoptate, pot îmbunătăţi calitatea vieţii şi organizaţiilor noastre.
 
Pentru a îmbunătăţi calitatea deciziilor pe care le iau, liderii trebuie să îşi îmbunătăţească mintea. Un concept central al budismului spune că fiecare bărbat sau femeie poate decide să-şi îmbunătăţească mintea şi, procedând astfel, să ajungă la o viaţă mai fericită pentru ei şi pentru ceilalţi. Iţi poţi îmbunătăţi min tea gândind corect şi acţionând corect. Dar nu poţi acţiona corect dacă nu gândeşti corect.
 
A gândi corect înseamnă să gândeşti înainte de fiecare acţiune pentru a te asigura că acţiunea în sine este bazată pe o intenţie corectă şi are o motivaţie corectă. Intenţia corectă înseamnă că acţiunea va fi benefică pentru tine şi toţi ceilalţi afectaţi de ea,, cu alte cuvinte, trebuie luată încalcul bunăstarea sinelui şi a celorlalţi. Faptul acesta este valabil pentru imdivizi şi pentru organizaţii.
 
A avea intenţia corectă este prima parte a conceptului budist de Percepţie Corectă. Cea de-a doua parte recunoaşte trei aspecte ale realităţii: nimic din ceea ce există nu este permanent, totul se schimbă, nimic nu există independent, nimic nu există fără o cauză. Ai putea gândi că lucrurile acestea sunt evidente, dar oamenii uită să le ia în calcul atunci cand iau decizii.
 
Avem tendinţa de a ne socoti separati de ceilalti, independenţi. La rândul lor, organizaţiile se cred si ele independente de alte organizaţii. Este o perspectivă greşită.
 
Depindem de ceilalţi pentru adăpost, mâncare, educaţie şi slujbe, organizaţiile depind de angajaţii lor, de clienţi, de furnizori şi bănci. A recunoaşte această dependenţă în tot ceea ce gândim...
 
 
CUPRINS:
 
Călugărul şi consultantul In management 
 
PARTEA I. Cum să te conduci pe tine însuţi 
 
1. Cum să adopţi Perspectiva Corectă 
2. Cum să faci ceea ce este corect
3. Cum să-ţi antrenezi mintea 
 
PARTEA A II-A. Cum să îţi conduci organizaţia
 
4. Scopul liderului   
5. Crearea profitului, a locurilor de muncă sau a fericirii? 
6. Modalitatea corectă de a face afaceri 
 
PARTEA A III-A. Conducerea Intr-o Iume interconectată
 
7. Provocările globalizării
8. Antreprenoriatul şi sărăcia   
9. Economia de piaţă responsabilă   
 
 
Epilog
Multumiri

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0357 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.