Calea fulgerului. Volumul 1 din seria A sasea lume - Rebecca Roanhorse

Calea fulgerului. Volumul 1 din seria A sasea lume - Rebecca Roanhorse
-15%
Preț: 34,00 RON
40,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-43-0615-9
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 352
Format: 14x21
Categoria: Aventuri

DESCRIERE

Calea fulgerului. Volumul 1 din seria A sasea lume - Rebecca Roanhorse

 
... alerg, vânând ceva nevăzut care vine de pe versantul unui munte acoperit de o pădure de pini. Sau din-tr-un canion cu pereţii din stâncă roşie. Sau pe un platou cu tufe de salvie. In fiecare vis sunt singură, doar eu şi prada mea.
 
Singurele sunete pe care le aud sunt propria respiraţie chinuită şi ritmul constant al paşilor mei alergând pe munte. Prin canion. Pe platou. Singurul sentiment, cel al euforiei vânătorii. Cade obicei, prada mea e cu un pas înainte, o văd pentru o clipă, apoi e ascunsă de un pâlc de copaci, de căderea bruscă a vreunui pârâu, de o spirală neştiută a vreunei cărări prăfuite.
 
Pun în sfârşit ochii pe prada pierdută o vreme în peisaj, dezvăluită apoi de lumina unui milion de stele, de strălucirea lunii pline sau a soarelui de deşert. Rânjind triumfătoare, ridic puşca cu mâinile alunecoase de transpiraţie. Apăs pe trăgaci, trimiţând înainte proiectilul fatal. Prada cade la pământ. Mă grăbesc să ajung la ea, cu blana mea lungă de coiot fluturând în vânt.

Insa cel pe care l-am împuşcat e Kai. Are o gaură în piept până în partea cealaltă. Mă priveşte acuzator. Buzele, umede de sânge, se deschid şi-mi vorbesc. Mă apropii să aud. Sau pentru un sărut.

Dar nu are decât un cuvânt pentru mine.
Monstru!
 
Visul mă trezeşte şi mă gândesc că am dormit destul. Aerul e rece şi aspru şi, cum n-am niciun fel de căldură în rulotă şi soarele încă nu s-a ridicat pe cer, răceala deşertului a pătruns în podele şi în pereţi. Mă îmbrac tremurând, atât din cauza frigului, cât şi a ororilor visului.
 
Pantaloni strâmţi şi negri şi un tricou de bumbac. îmi înfăşor cu atenţie legătorile mocasinilor în jurul gleznelor, înnodându-le sub genunchi şi îndesând dedesubt capetele. îmi pun cuţitele la loc, Bokerul la brâu. îmi trag o căciulă de lână pe cap şi mănuşi fără degete.
 
Ştiu că mai târziu soarele va fi nemilos, dar pentru moment am nevoie de straturile astea peste piele ca să mă simt bine.

Kai e tolănit pe canapeaua din living, complet inconştient de moartea oribilă pe care a avut-o în mintea mea şi la fel de indiferent. Un picior cu şosetă i-a ieşit de sub pătură, prea lung ca să încapă pe canapeaua mea mică, şi atârnă pe podea. Doarme pe spate, cu braţele încrucişate relaxat deasupra capului...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0499 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.