Calin N. Turcu - Dosarul OZN Din Romania - Emil Strainu

Calin N. Turcu - Dosarul OZN Din Romania - Emil Strainu
-10%
Preț: 80,10 RON
89,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069609088
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 650
Format: 14x21
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Calin N. Turcu - Dosarul OZN Din Romania - Emil Strainu

 
1995, decembrie 23, 11: 30, Pădurea Hoia-Baciu, CIuj-Napoca, jud. CJ.
 Fragment dintr-o corespondenţă primită de la Bukaresti Geza din Tg. Mureş:
    "... O fotografie... La data respectivă am fost împreună cu d. nul Adrian Pătruţ... Timpul de expunerel25/fll. Temperatura aerului aprox. -10-12 °C. Sol înzăpezit. La data respectivă, cercetările noastre nu se restrângeau numai la fotografierea eventualelor fenomene plasmatice apărute... ci şi la măsurarea radiaţiilor variabile existente.
Aflându-ne în «zona activă», am observat deodată ceva suspect deasupra copacilor. I-am spus d. lui Pătruţ... m-am întors repede cu 90° spre dreapta şi am început să fotografiez. Totuşi, cu ochiul liber nu vedeam această apariţie inedită. Numai după developarea filmului negativ am putut observa, de fapt, ce se află pe el. Respectiv, ce am fotografiat eu atunci. După părerea mea, această imagine reprezintă o formă asemănătoare cu a unui OZN, care se afla probabil în deplasare de la V spre E (nu se poate deduce din fotografie).
Dacă era sau nu un OZN (de culoare închisă), nu o voi şti niciodată, pentru că imaginaţia formelor plasmatice din Pădurea Baciu este nelimitată. Analizele făcute ulterior de către d. nii Adrian Pătruţ şi Borbath Csaba au evidenţiat faptul că nu este vorba de o greşeală de developare, sau defect de film, sau alte lucruri asemănătoare. Oricât de ciudată ar fi această apariţie, ea este totuşi reală şi prea puţin explicabilă încă ştiinţific la ora actuală...".
(B: A, dosar 1995)

1995, decembrie 27, 18: 10, corn. Izvoarele, jud. PH.
Martoră: Daniela Moraru, 33 ani (1996), profesoară, din Vălenii de Munte, jud. Prahova:
  "... Mă aflam în gara Izvoarele... aşteptând trenul care cobora spre Vălenii de Munte. Mă aflam pe peron şi împreună cu mine erau foarte puţini călători. Fenomenul pe care l-am observat brusc pe cer se manifesta deja în sectorul NE, la o altitudine situată undeva între 45° şi 90°... Obiect de formă ovală, mărime aparentă 4 cm, cu luminozitate proprie, staţionar pe cerul senin şi întunecat. Obiectul era întunecat dar prezenta pe suprafaţa lui trei şiruri de lumini care se roteau cu repeziciune. Aceste lumini erau de culoare roşu-aprins şi verde-smarald şi prezentau o mare intensitate luminoasă. Deşi în jurul meu era linişte, nu am perceput nici un zgomot... Am observat obiectul timp de aprox. 10 minute, după care trenul a venit în staţie... Nu am observat alte manifestări...".
(B: A, dosar 1995; 7, pp. 181-182)

... 

 

CUPRINS:

 

Prefata     
Precuvantare   
Vom afla adevarul despre OZN? 
Repertoriul OZN din Romania     
Index onomastic   
Legenda ilustratiilor  
Ilustratii   
Bibliografie   

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0948 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.