Cand lumea statea in loc - Claire Messud

Cand lumea statea in loc - Claire Messud
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 256
Format: 13x20

DESCRIERE

Cand lumea statea in loc - Claire Messud

 
... Emmy fu trezită de zgomotele făcute de muncitorii care munceau de zor in faţa camerei ei. Când aruncă, o privire printre jaluzele, văzu mai mulţi bărbaţi intrând şi ieşind din groapa aceea ce avea să devină piscină. In spatele lor, zări umbra unei văi, şirul de munţi şi soarele portocaliu, strecurându-se uşor pe cer. Işi duse mâna la ochii somnoroşi, apoi la obrajii asudaţi, ciulind urechile la agitaţia din casă şi la traficul dimineţii.

După aproape două săptămâni petrecute în casa aceea, putea spune că acela era momentul ei preferat din întreaga zi, unul secret şi liniştit. Aproape se simţea ca un magician în camera ei de pe deal, aflată mai jos decât restul clădirii, de parcă ar ti putut oricând să intre într-o lume a propriei imaginaţii. Dar după ce se îmbrăca, trăgând apoi jaluzelele spre muncitori şi spre piscină, încrederea aceea absolută se risipea.

Ajunsese cumva să rămână aici. Max insistase - mai ales pentru că se înţelegeau bine - şi astfel devenise treptat captivată de ciudata dinamică Sparke. Nu că Buddy i-ar fi acordat vreo atenţie: abia dacă îi adresa câte o vorbă, mai puţin atunci când o auzea spunând că era cazul să plece.
 
Se simţea cumva ca o servitoare bătrână lăsată deoparte, care îi observa în tăcere. Doar că lucrul acesta nu o deranja. Era fascinată, îngrozită şi hipnotizată de viaţa aceea si aproape în fiecare seară îşi spunea că avea să mai rămână doar câteva zile, doar cât să înţeleagă ce se petrecea acolo.
 
După ce luaseră masa în Monkey Forest în urmă cu ceva timp, se făcuse prea târziu ca să mai pornească înapoi spre Kintamani, aşa că Emmy acceptase bucuroasă să îi urmeze pe Buddy, pe Max şi pe cele două fete spre casă. Ajunsese extenuată şi nu avusese puterea să aprecieze cu adevărat frumuseţea locului, dar după ce îşi odihnise îndelung muşchii obosiţi, în patul generos şi primitor, admirase pe deplin frumuseţea răsăritului sacru.

De atunci, lucrurile îi scăpaseră cumva de sub control, în ciuda faptului că încerca să ignore asta. După un mic dejun haotic în salonul mare al casei, Max o invitase să mai rămână câteva zile, iar ea stătuse doar câteva clipe pe gânduri, cât să ducă o lingură de papaya la gură, şi acceptase. Doar că, după aceea, aflase că K’tut fusese deja trimis să-i ducă pe Gdă şi pe tânărul Wayan înapoi în Kintamani, iar ei să-i aducă geanta pe care o lăsase în losmen.

Noua ei cazare era minunată. Avea o cameră proprie, cu un pat elegant din lemn, un dulap sculptat şi o podea din piatră, ba chiar şi cu o mică baie cu duş (şi o canalizare problematică); încăperea era despărţită de restul casei, astfel încât cu toţii se bucurau de intimitate. Deasupra ei era salonul principal, la care ajungea printr-un pasaj, urmat de câteva trepte.
 
Era o cameră mare, cu canapele, fotolii şi un pat imens într-un colţ, toate acoperite cu batik. Prin spatele camerei se ieşea pe o terasă acoperită de frunze, cu vedere spre lanţul muntos. De cealaltă parte a casei, era o bucătărie îngustă. Ca să ajungă în camerele private ale lui Buddy, trebuia să iasă din casă şi să urce un rând de scări Acolo, de pe un coridor extern, se putea intra în alte trei dormitoare cu băi proprii una pentru Max, una pentru Buddy şi alta pentru musafiri - de regulă, femei.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

32,40 RON
36,00 RON (-10%)
Created in 0.0475 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.