Cantemir. Inorogul in lavirinthul nestiintii - Ligia Ruscu

Cantemir. Inorogul in lavirinthul nestiintii - Ligia Ruscu
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 208
Format: 13X20

DESCRIERE

Cantemir. Inorogul in lavirinthul nestiintii - Ligia Ruscu

 
... furase o dată o privire de pe fereastră, la o vreme când îl ştia pe prinţ în altă parte, dar teancul gros de foi era acoperit cu o scriere necunoscută lui; nici măcar greceşte nu era, slove pe care Schlick le putea recunoaşte, chiar dacă nu le putea citi.
 
Nu era el omul care să-şi piardă vremea cu catastife şi scrieri necunoscute, aşa că n-ar fi ştiut să spună ce îl împinsese să se caţăre pe pervaz şi să răsfoiască prin teancul de foi.
 
În marginea lor, din loc în loc erau zugrăvite cu trăsături gingaşe şi limpezi înfăţişări de vietăţi: o vidră ridicată în două labe, un corb cu aripile larg deschise, un pardos fioros, un elefant cu trompa ridicată, o mulţime de peşti.
 
Aşadar, prinţul era un cărturar, care se îndeletnicea cu vietăţile de pe pământ, din aer şi din apă, îşi zise Schlick, dându-se jos de pe pervaz şi pierzându-şi orice curiozitate faţă de îndeletnicirile prinţului...
 
CUPRINS:
 
Descriptio Moldaviae (1685, vara)   
Kitab-i-musiki (1694, primăvara)   
Istoria ieroglifică (1704, vara)    
Historia Incrementorum atque Decrementorum
Aulae Othomanicae (1711, vara)   
Divanul sau Gîlceava înţeleptului cu lumea
sau Giudeţul sufletului cu trupul (iulie 1718)
Bibliografie   

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0498 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.