Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Capitalism de Cumetrie

Capitalism de Cumetrie
-20%
ISBN: 978-973-46-07-86-0
Editura:
Anul publicării: 2011
Ediția: 1
Pagini: 240
Format: 12x18,5
Categoria: Eseuri
21,57 RON
26,96 RON (-19,99%)
Promoția expiră la 28.02.2018
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

''Capitalism de Cumetrie''...

...Volumul include articole publicate in Cotidianul, in perioada iulie 2001-martie 2003, unele cu caracter polemic, altele fiind concepute sub forma unor asa-zise dialoguri cu alter-egoul sau, Ed Pastenague – pseudonim sub care autorul a publicat romanul Porumbelul zboara –, despre viata literara, sociala si politica din Romania.

„Articolele au greutate deplina, de la coaja pina in miez. Scrise intr-un stil incisiv si reflexiv, te determina sa distingi intre forma si adresa umorului, ironiei, parodiei, pastisei. Teatrul operatiunilor de gindire si expresie ramine o trasatura constanta a acestor «texte» publicistice scris-rostite cu verva unui extrem-modernist intors la clasicii Creanga si, mai cu seama, Caragiale.

Dintr-o postura privilegiata prin merite proprii, Tepeneag e «contra» ordinii puterii de orice fel. Isi trateaza subiectele – culturale, sociale, politice, morale – cu adevarat interesant si provocator. Spune, intr-un mod singular, nu doar lucrurilor, ci si persoanelor pe nume. Fireste, date fiind atributele morale si artistice ale scriitorului, este problematica identificarea cititorului – vizat si avizat – cu personalitatea sa literara si istorica. Procuror si avocat, intr-un recurs sine die, in publicistica el intelege si practica libertatea conditionata doar de libertate.

Patosul febricitant al ironiei (dar si al autoironiei) racoritoare are multa acoperire, deopotriva de scandaloasa si convingatoare, ca sa se angajeze intr-un mod polemic si chiar pamfletar, devastator si edificator, tinind strins si destins, cu umor, ideea.” (Marian Victor Buciu)

Adina DINITOIU, 29 noiembrie-5 decem, in Observator Cultural
''Dumitru Tepeneag este nu numai un mare scriitor – care, ca si Norman Manea, nu a fost primit cu bratele deschise dupa 1990 de catre breasla autohtona – ci si un om liber, fidel lui insusi, aparator al propriilor convingeri si denuntator al imposturilor politice sau culturale din toate pozitiile, in mod egal. ''


Anul aparitiei:2007
Autor:Dumitru Tepeneag

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

În curând...

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018
Created in 0.1418 sec
loader
Caut in catalog...
loader