Cartea mistica de bucate

Cartea mistica de bucate
-10%
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 312
Format: 17x24
Categoria: Carti de bucate
Preț: 47,70 RON
53,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Cartea mistica de bucate, alchimia secreta a mancarii - Denise Linn, Meadow Linn VARZA ROŞIE FIARTA ÎNĂBUŞIT CU MAR Merge foarte bine cu carnea de pasăre la cuptor. Este una dintre retetele preferate în casa noastră de Ziua Recunoştinţei şi de Crâciun. Imi place mai ales cat de uşor se face. Odată ce ai tocat toate ingredientele si le-ai pus in oala nu mai trebuie să ie acorzi prea multă atenţie, astfel că vei avea timp sa te ocupi şi de alte feluri din meniul de sărbătoare. Este mâncarea mea de suflet pe timp de iarnă. 1 varza rosie (900 g-1,3 kg), curăţată de cotor fi tocată în fâşii de 5 cm 1 ceapa rosie, feliată (2 căni) 1 măr (250 g), din soiurile braeburn sau fuji, decojit, fără cotor si feliat subţire 1/2 cană de oţet de mere 1 linguriţă de sare de mare Această reţetă este simplă şi delicioasă. Amestecă toate ingredientele într-o oală mare. Acoper-o cu un capac şi las-o la foc mic spre mediu cât de mult poţi. Varza se va înmuia după 1 oră şi jumătate, dar dacă timpul îţi permite, mai las-o; după 3 ore, va fi şi mai dulce, şi mai moale, şi mai caramelizată. Ai grijă să amesteci din când în când, pentru a te asigura că nu se lipeşte de fundul vasului, cu toate că acele bucăţi vor fi cele mai dulci. In mod normal, iarna este perioada în care te retragi în tine. Ursul hibernează, iar alte animale se ascund sub pământ. Iarna este un bun prilej de reflecţie şi solitudine. Sezonul în care te destinzi la căldura focului din şemineu, citeşti o carte bună şi te cuibăreşti într-o pătură moale. E timpul când te apropii de nevoile tale într-o manieră liniştită şi contemplativă. Pentru a te îngriji, mănâncă o masă de iarnă. Ingerează energia anotimpului şi îngăduie-ţi un moment de linişte. E uşor să cazi pradă vârtejului vieţii moderne, dar, ori de câte ori poţi, fă-ţi timp să te desfeţi cu spiritul iernii. Să mănânci o masă dedicată energiei iernii este un mod foarte bun să-ţi reîncarci bateriile după o perioadă în care a trebuit să faci faţă multor angajamente. Pentru a-ţi umple corpul cu energia iernii, mănâncă alimente care te încălzesc, precum supele, tocanele, carnea la cuptor şi cerealele integrale. Rădăcinoasele şi dovleacul de iarnă sunt, de asemenea, opţiuni foarte bune. Textura lor moale este liniştitoare, aşa cum era mâncarea pe care ne-o dădea mama în copilărie. Alte alimente de iarnă sunt kale, broccoli, varza de Bruxelles, varza şi conopida. Mai important este însă să alegi alimente care îţi dau sentimentul de ocrotire. Spune: Mâncând „Iarna", mă las preţuit şi ocrotit de viaţă. Viaţa mea este bine cârmuită. DIN CUPRINS: Caldo de pollo al limón (Supă de pui cu limetă) Cartofi dulci condimentaţi Cea mai bună plăcintă cu dovleac din lume Clafoutis cu prune Clătite asiatice din dovlecei Clătitele supereroilor Creştini cu brânză de capră şi sos de măsline Crostini cu somon afumat Crostinii în verdeaţă Dal divin (Linte cu pudră de curry) Fasole albă toscană cu salvie Fasole tunisiană garbanzo cu harissa Frijoles Borrachos (Fasole beată) Granóla recunoştinţei Harissa Insalata di frutti di mare al limone (Salată de fructe de mare cu lămâie) Kebab hawaiian în culorile curcubeului Kefta marocană condimentată (Chiftele cu scorţişoară) Legume la cuptor cu mirodenii indiene Mere coapte cu nuci şi stafide în coniac Misteriosul guacamole maya Morcovi Casablanca Orezul prosperităţii Pere Seckel în vin roşu fiert Pescado Veracruz (Peşte cu roşii şi ardei iuţi) Pesto chimichurri Platou de salată niçoise Pui tandoori ………… ………… …………

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0705 sec