Cartea numerilor
48,00 RON
60,00 RON (-20%)

Cartea numerilor

Cartea numerilor
-20%
Preț: 48,00 RON
60,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 575
Format: 13x20

DESCRIERE

Cartea numerilor - Florina Ilis

 
... tata nu era acasă, iar mama cu surorile mai mici plecaseră cine ştie unde, în vecini. Punând în balanţă prietenia lui Ionel şi o eventuală dojană din partea tatălui, Codrin decise în favoarea prietenului său, chiar şi cu riscul ca tatăl sau mama să se supere din cauza asta.
 
La urma urmei, era şi el curios să vadă cerbul. A ieşit cu felia de pâine în mână, muşcând pe drum câte o îmbucătură. Asculta distrat cuvintele entuziaste ale lui Ionel, pe care, în fugă, abia le auzea, simţind că nu atât ceea ce spunea acesta, cât mai ales emoţia declanşată de acele cuvinte îl captiva, producând asupra lui un efect tulbure, vrăjit.
 
Din când în când, Ionel se oprea ca să-i permită să-l ajungă din urmă, gesticula, îşi mişca buzele spu-nându-i că a adus o lanternă, că are praştia, fudulindu-se că, dacă ar avea şi o puşcă, el, pe loc, l-ar omorî pe cerb, uite aşa, cât ai zice peşte! îl smucea cerându-i să se grăbească, să nu-i prindă noaptea şi să piardă urma cerbului, luând-o din nou, sprinten, înainte.
 
Băieţii o porniră pe drumul cunoscut, scurtând drumul spre pădure printr-o mirişte de coceni netăiaţi care le zgârâiau feţele şi mâinile. De departe, dinspre vale, se auzeau chiuituri puternice şi strigături. Ajunseseră acolo tocmai când cerbul scăpase din gardul de sârmă ghimpată, pierzându-se printre copaci.
 
Peste dealuri se vedeau încă dansând lumini stranii (torţe şi lămpaşe), iar sus, pe cerul cam întunecat din cauza unei perdele străvezii de nori, se ivise o lună mare, frumoasă... Fiule! Poate că vocea tatălui l-a trezit, dar imediat după aceea a recăzut într-un fel de somn cu ochii deschişi.
 
Nu auzea nimic, doar vedea buzele tatălui mişcându-se. înţelese că-i rostea numele. Codrin! Parcă se scufundase într-o lume de pene şi scame, atât era de moale totul. Cum te cheamă? Codrin! Codrin Barna! Tatăl se aplecase din nou asupra băiatului, având un genunchi îndoit. Aşa făcea şi când se apleca asupra vânatului rănit.
 
Pădurarul îşi pusese palma stângă pe fruntea fiului. Şi cerbul? întrebase băiatul cu ochii arzând, de febră sau de excitaţia momentului. Şi cerbul! i-a răspuns tatăl. Adunându-şi cele din urmă puteri, Codrin şopti: Şaişpe par! E Regele, tăticule! Regele tău!
 
Era cerbul pe care-l urmăriseră întreaga săptămână din observatorul de la locul de boncăluit. îl botezaseră Regele. Nu mai boncăluia, dar străbătea pădurea însoţindu-se cu două ciute. Anul acela sezonul de muget începuse în jurul zilei de începere a şcolii (15 septembrie) şi durase până spre sfârşitul lunii octombrie.
 
Maximul a fost atins între 24 septembrie şi 5 octombrie. în acea din urmă săptămână, Codrin l-a însoţit pe tatăl lui în fiecare dimineaţă la locul de boncăluit deoarece pădurarul voia ca băiatul să trăiască experienţa celor dintâi mugete din zorii zilei şi să-i dea dreptate atunci când le spunea tuturor celor ce-l ascultau, şi asta nu-i laudă de vânător! precizase tatăl, că nimic nu-i asemănător şi nu se compară cu boncăluitul cerbului şi că această duioasă cântare întrece în frumuseţe tot ce s-ar strădui să invoce unii şi alţii ca să-l contrazică.
 
Că o fi cântecul privighetorii sau Florica Bradu, Benone Sinulescu, Dolănescu sau Irina Loghin, nimic, dar nimic nu se compară cu chemările de dragoste ale cerbului, în zorii zilei, când pădurea abia se trezeşte somnoroasă...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0567 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.