Cartea secreta a lui Jeshua, volumul 1. Anotimpurile trezirii - Daniel Meurois

Cartea secreta a lui Jeshua, volumul 1. Anotimpurile trezirii - Daniel Meurois
-20%
Preț: 60,00 RON
75,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-0-30234-9
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 448
Format: 15X22

DESCRIERE

Cartea secreta a lui Jeshua, volumul 1. Anotimpurile trezirii - Daniel Meurois

Din carte:
 
... păstrez numai o amintire fugară a faptului că am fost aşezat şi ţinut pe ceea ce trebuia să fi fost un fel de tron de piatră, în faţa unei adunări de bărbaţi şi femei care cântau... apoi nimic... până la o noapte dificilă de insomnie petrecută în braţele tatălui meu care străbătea în lung şi în lat terasa noastră.
 
Familia noastră nu a rămas mai mult de trei sau patru zile la templul lui Hathor după aceste evenimente. Au avut loc abluţiuni frecvente pe malul lacului sacru, situat în spatele construcţiilor, multe flori aruncate în apele lui şi de asemenea, multe discuţii animate la umbra curmalilor care creşteau acolo.
Mulţi ani mai târziu, când am fost în stare să pricep, tata şi unchiul Yussaf, reuniţi solemn, mi-au explicat ce s-a petrecut atunci la Niten Tor, în ţara Pământului Roşu...
 
Cu mult înainte de naşterea mea, un mare număr de semne le-au apărut părinţilor mei, lăsându-i să presupună că sufletul care cerea să vină prin ei era bătrân şi purtător al unui destin de excepţie, pregătit să provoace o mulţime de schimbări...
 
Vestea s-a răspândit numaidecât printre Bătrânii Frăţiei noastre şi s-a hotărât, foarte repede, că voi fi supus unui studiu aprofundat condus de anumiţi preoţi şi apoi unor teste, astfel încât sufletul meu să poate fi eventual identificat.
 
Templul din Niten Tor, cu înţelepţii săi renumiţi şi dintotdeauna consacraţi naşterilor, era cel mai potrivit pentru un asemenea ceremonial. Chiar dacă acel cult pe care îl celebrau ei nu era în acord cu cel al poporului nostru, situându-se de-o parte şi de cealaltă a frontierei, adevăraţii Bătrâni, „Bătrânii deşertului”, cum erau numiţi, vedeau cu mult dincolo de aparenţele terestre. Ei cunoşteau adevărul după care, la înălţimea lor, toate sufletele...
 
...
 
 ... mi s-a întâmplat să am senzaţia că era bătrânul Yosh Heram cel care continua să meargă lângă mine, iar acesta îşi schimbase doar chipul ca să îmi oglindească propria imagine, evitând astfel să vorbesc singur sau cu bivolii întâlniţi pe drum.

Pe parcursul uneia dintre aceste zile lungi de mers, Maestrul Lamaas, cu bastonul în mână, m-a anunţat că era în realitate mai mult preotul lui Brahma decât cel al lui Vishnu sub forma lui Jagannâtha.

- „Şi cu ce schimbă acest lucru situaţia? l-am întrebat atunci."

- „Cu nimic, în realitate, Jeshua... Dacă mi-am pronunţat altă dată jurămintele cu Prezenţa Domnului Brahma în inimă, acest lucru se întâmpla pentru că mi se părea că privesc astfel „mai înalt", vreau să spun dincolo de Ceea ce prinde corp şi se manifestă... în spatele dansului Mayei, eterna iluzionistă. Astăzi, totuşi, nu mai văd lucrurile la fel. Am înţeles că Brahma însuşi face parte din acest dans..."

- „Poate că nu El este cel care chiar face parte din dans... ci este vorba despre imaginea pe care ne-o facem noi despre acesta. Nu crezi?"
Lamaas m-a privit cu aer jucăuş, netezindu-şi barba şi încetinind pasul.

- „Bineînţeles... dar dacă ţie ţi se pare atât de evident, atâtor de puţini li se pare aşa! Vezi ca şi mine ce se întâmplă? Oriunde mi-aş îndrepta privirea, nu întâlnesc decât oameni care nu reuşesc să venereze decât forme şi...
 
CUPRINS:
 

Prolog... 7

Capitolul I: Eu nu sunt născut în Iudeea... 11
Capitolul II: Av-Shtara... 18
Capitolul III: Primii mei paşi în Galileea... 34
Capitolul IV: Acolo jos, într-o vâlcea... 46
Capitolul V: Pe Thabor... 55
Capitolul VI: Între măgar şi catâr... 71
Capitolul VII: În spatele zidurilor de pe muntele Krmel... 81
Capitolul VIII: Lecţiile Venerabilului... 101
Capitolul IX: Revelaţii... 116
Capitolul X: Visul lui Yosh Heram... 127
Capitolul XI: Cu Yo Hanan... 139
Capitolul XII: Plecări şi frontiere... 157
Capitolul XIII: Un drum nesfârşit... 178
Capitolul XIV: Mesajul lui Anahita... 192
Capitolul XV: Memoria lui Zerah Ushtar... 203
Capitolul XVI: Templul Celui Trezit... 217
Capitolul XVII: Muntele lui Solomon... 231
Capitolul XVIII: Babaji... 246
Capitolul XIX: Pushkara... 259
Capitolul XX: „Totul este bine aşa..."... 273
Capitolul XXI: Lângă Lamaas... 283
Capitolul XXII: Zilele mele la Ie Nagar... 307
Capitolul XXIII: Spre cel de-al douăzeci şi doilea an al meu... 328
Capitolul XXIV: Cei şapte Rishis... 343
Capitolul XXV: Agapele Fratelui Morya... 354
Capitolul XXVI: Binecuvântarea... 371
Capitolul XXVII: Memoria mea la feminin... 378
Capitolul XXVIII: O lună de Tantra... 390
Capitolul XXIX: Drumul spre Alexandria... 400
Capitolul XXX: Adumbrirea... 420

Glosar... 441

 

 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0916 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.