Cartea spiridușilor finlandezi - Mauri Kunnas

Cartea spiridușilor finlandezi - Mauri Kunnas
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-978-556-0
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 48
Format: 23X29

DESCRIERE

Cartea spiridușilor finlandezi - Mauri Kunnas

 
Spiriduşii
Cândva demult, pe vremea când străbunica bunicului bunicii era copilă, multe case aveau spirite protectoare. Treaba lor era să alunge ghinionul şa să aducă norocul în gospodărie. Aceste spirite protectoare se numeau „spiriduşi'’'.

Fiecare fel de clădire avea câte-un spiriduş anume. Casele aveau spiriduşi de casă, saunele aveau spiriduşi de saună, hambarele - spiriduşi de hambar, grajdurile - spiriduşi de grajduri, iar morile - spiriduşi de moară.

In trecut existau de fapt tot felul de alte fiinţe extraordinare: spirite, gnomi, pitici, zâne, ştrumfi şi câte şi mai câte. Viaţa era destul de interesantă pe atunci, nu-i aşa?
 
Spiriduşii trăiseră în preajma oamenilor cu mult înainte de naşterea lui Moş Crăciun.
 
Ei erau însă scumpi la vedere. Le plăceau locurile întunecoase şi preferau sâ umble pe timp de noapte sau în amurg. Aşa că nu erau văzuţi prea des.
 
In schimb, erau mai degrabă auziţi, bocănind undeva într-un colţ cufundat în beznă sau într-un pod.,„Ce se aude acolo, o fi vreun spiriduş?" obişnuiau să spună oamenii...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0516 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.