Cartea vietii mele. Scrisori catre Anna Brancoveanu de Noailles

Cartea vietii mele. Scrisori catre Anna Brancoveanu de Noailles
-10%
Preț: 36,00 RON
40,00 RON (-10%)
Promoția expiră în: 17 ore 51 min 26 sec
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-95595-9-8
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 320
Format: 13x20

DESCRIERE

Cartea vietii mele. Scrisori catre Anna Brancoveanu de Noailles

 
... mama era de o frumuseţe desăvârşită, fără exces de strălucire, moderată, aşa cum o pretinde canonul elin. Profilul ei celebru, spre care se îndreptau elogiile cuvenite excepţionalului, puritatea trăsăturilor, cutezanţa privirii directe, constituie o mărturie a trăiniciei virtuţilor fizice ale rasei.
 
Mama era fără cusur aidoma graţioaselor Venus din muzeele Atenei, Florenţei, Nea-polului, Siciliei; dar expresia feţei sale dezvăluia o naivitate veselă, o inocentă tihnă a farmecului, care n-o mai înrudeau cu elegantele zeiţe de marmură, obsedante prin şiretenia voluptoasă.

Fmmuseţea mamei şi radiosu-i talent muzical alcătuiau comoara şi credinţa de nezdruncinat a familiei noastre. Ne-am fi îndoit de lumina zilei, nu însă de preţuirea ce se cuvenea purităţii unei frunţi prelungită de linia impecabilă a nasului fin şi drept.
 
La fel, o contemplam cu fervoare când se apropia de pian. Anxioasă, uneori refuza să se aşeze pe taburetul din faţa claviaturii. Dar prieteni fanatici o constrângeau să o facă. Prin proteste, tânguiri, chiar lacrimi, oferea atunci spectacolul uneia din captivele lui Delacroix, brutalizată de învingători.
 
Liniş-tindu-se apoi, stăpână pe sine, cu autoritatea mâinilor sale energice şi agile în zbor ca turturelele, smulgea fildeşului şi abanosului sunetele cele mai frumoase, cele mai profunde, cele mai alegre care pot fi auzite...
 
CUPRINS:
 
Prefaţă   
Succintă cronologie Anna Brâncoveanu de Noailles -Marcel Proust 

PARTEA I
Anna Brâncoveanu de Noailles
Cartea vieţii mele    
Introducere   

PARTEA A II-A
Marcel Proust   
Scrisori către Anna Brâncoveanu de Noailles    
Portretul lui Marcel Proust    
Amintire despre Marcel Proust    
Către Anna Brâncoveanu de Noailles 1(1901)   
Când Marcel Proust ne-a părăsit   
Les Eblouissements   

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0661 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.