Casa germană - Annette Hess

Casa germană - Annette Hess
Preț: 37,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-779-659-9
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 376
Format: 13X20

DESCRIERE

Casa germană - Annette Hess

 
... Stefan îşi arătă dinţii din faţă... asta era mutra lui vinovată şi spăsită. Eva avea de gând să continue să-l certe, însă în clipa aceea apăru maşina galbenă a lui Jurgen la capătul străzii. Inima îi tresăltă ca un viţeluş speriat. Eva îşi ocărî nervii slabi, pentru care se dusese deja la medic.
 
Să respiri calm, îşi zise, dar nu reuşi. Căci brusc, în timp ce maşina lui Jurgen se apropia, îi deveni clar ca lumina zilei că părinţii ei nu vor putea fi convinşi cu nimic în lume că el le-ar putea face fata fericită. Nici măcar cu banii lui.
 
Eva putea distinge acum chipul lui Jurgen îndărătul parbrizului. Arăta obosit. Şi serios. Jurgen nu se uita deloc la ea. Eva se gândi preţ de o secundă cumplită că va apăsa pe acceleraţie şi îşi va continua drumul. Stefan izbucni:

— Ăsta are părul negru! Ca un ţigan!

Jurgen se apropie cam mult de trotuar. Cauciucurile scârţâiră de-a lungul bordurii. Stefan o luă de mână. Eva simţi cum zăpada i se topea în decolteu. Jurgen opri motorul şi mai rămase o clipă în maşină.
 
Nu va uita această imagine: cele două femei, una grasă şi una mică, sus la geam peste cuvântul „Casa“, crezând greşit că nu pot fi văzute, băiatul holbându-se lângă sanie, tatăl masiv cu lopata de zăpadă, stând pregătit pentru orice în uşa birtului. Îl priveau ca pe un pârât care intră pentru prima dată în tribunal şi ia loc pe banca lui. În afara Evei. Privirea ei era plină de iubire temătoare...
 
.........
 
... Stefan a bombănit, dar a luat câinele şi a băgat în casă animalul care dădea din picioare. Eva şi Jurgen s-au privit stânjeniţi. Nu ştiau exact cum să se salute sub ochii familiei ei. Apoi şi-au strâns mâinile şi au început să vorbească deodată.
 
—    Îmi pare rău că sunt atât de curioşi.
 
—    Ce comitet de întâmpinare! De unde până unde această onoare pe capul meu?
 
Când Jurgen a lăsat mâna Evei, au dispărut tată, mamă şi soră de la posturile lor de observaţie, asemenea unor iepuri care intră în vizuinile lor. Eva şi Jurgen erau singuri. Un vânt glacial sufla pe stradă...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0483 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.