Cavalerii Pardaillan - Michel Zevaco

Cavalerii Pardaillan - Michel Zevaco
Preț: 19,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 432
Format: 13x20

DESCRIERE

Cavalerii Pardaillan - Michel Zevaco

 
... Maiestatea Voastră se înşeală!... şopti din nou Alice.
Regina Navarei clătină din cap.
-    în ziua în care am intrat la dumneavoastră în cameră şi v-am surprins scriind, de ce, Alice, v-aţi aruncat scrisoarea in foc?
-    Doamnă! exclamă Alice, doamnă, trebuie deci să vă mărturisesc adevărul!... îi scriam celui pe care îl iubesc!...
-    De fapt asta am presupus şi eu, şi iată de ce am tăcut în ziua aceea to care unul dintre ofiţerii mei v-a văzut stând de vorbă ai un curier care pleca la Paris, Alice... Curierul s-a îndepărtat to mare grabă; de atunci au a mai revenit niciodată. De ce?
-    Ii dădeam comisioane pentru nişte prieteni pe care-i am to Paris, doamnă! Este vina mea că omul acela n-a mai venit? De altfel, cine fiîc dacă nu a fost ucis?
-    Da, acestea sunt într-adevăr diferitele explicaţii pe care le-aţi t şi eu v-am crezut. Totuşi, acum cincisprezece zile, aşa cum vă spuneam, am început să vă bănuiesc în mod serios.
-    De ce, doamnă? de ce?...
-    Insistenţa dumneavoastră de a mă însoţi la Paris mi-a aminte de întâmplările despre care v-am vorbit, şi de multe altele. M-am hotărât să accept, Alice, pentru că vroiam să vă pun la încercare. Vedeţi cât de mult îmi repugna să cred că sunteţi... ceea ce mai mulţi consilieri dc-aî mei vă acuzau că aţi fi, încât mi-am riscat viaţa sperând să vă demonstrez nevinovăţia.
-    Ei bine, Maiestate, vedeţi bine că sunt nevinovată, pentru că sunteţi în viaţă...
-    Nu e din vina dumneavoastră! făcu înfundat regina. Alice de Lux, aţi fost înţeleasă cu cei care au vrut să mă ucidă. Dumneavoastră aţi vrut ca litiera să treacă peste pod! Dumneavoastră aţi dat la o parte perdelele! Strigătul dumneavoastră m-a indicat asasinilor. Dumneavoastră a vrut unul dintre ei să vă predea acest bilet în momentul in care litiera se răsturna. Se pare că eram mai puţin tulburată decât dumneavoastră, pentru că am văzut acest bilet căzându-vă pe genunchi, pentru că l-am luat de pe jos, pentru că l-ara păstrat, pentru că iată-l aici!...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0599 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.