Cazul doctorului Kukotki - Ludmila Ulitkaia

Cazul doctorului Kukotki - Ludmila Ulitkaia
Preț: 47,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-779-731-2
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 440
Format: 13x20

DESCRIERE

Cazul doctorului Kukotki - Ludmila Ulitkaia

 
... Pavel Alekseevici se însură şi el cu un fel de captură de război – pe nepusă masă, fără să stea pe gânduri. Elena Gheorghievna, nevasta lui, nu era nici prizonieră, nici ostatică.
 
O văzuse pentru prima dată pe masa de operaţie, în orăşelul siberian V., unde fusese evacuată clinica pe care o conducea el. Femeia era într‑o situaţie aşa de disperată, încât Pavel Alekseevici şi‑a dat seama că viaţa ei, al cărei chip nici măcar nu‑l văzuse, nu se afla în puterea lui.
 
O aduseseră cu salvarea prea târziu, mult prea târziu. A fost chemat în timpul nopţii de Valentina Ivanovna, chirurgul de gardă, o foarte pricepută doctoriţă, care ştia prea bine că Pavel Alekseevici avea încredere în ea, dar ştia la fel de bine că avea de‑a face cu un caz deosebit.
 
A trimis după el acasă, să‑l scoale şi să‑l aducă la clinică. Când el a intrat în sala de operaţie cu mâinile în sus, pregătite pentru intervenţie, Valentina Ivanovna secţiona cu scalpelul suprafaţa bine delimitată. Pavel Alekseevici stătea în spatele ei.
 
Vederea pătrunzătoare se declanşă de la sine, şi el nu mai văzu câmpul operator unde tru‑ dea Valentina Ivanovna, ci corpul femeii în întregime, coloana vertebrală neobişnuit de dreaptă şi flexibilă, toracele foarte îngust cu coaste subţiri, cu diafragma aflată puţin mai sus decât în mod obişnuit, muşchiul inimii contractându‑se rar, luminat de o fla‑ cără străvezie, de un verde spălăcit...
 
.........
 
... numai că el văzu înăuntru o flacără slabă, galben‑rozalie, aproape caldă la pipăit, având un vag miros de flori, luminând femeia, fiind, de fapt, parte din ea. Şi mai văzu cât de fragile îi erau articulaţiile coxofemurale din cauza capului de femur nu îndeajuns de bombat…
 
Să‑ţi vină să te iei cu mâinile de cap, nu alta. Şi are bazinul aşa de îngust, încât te poţi aştepta la o întindere sau o fisură în timpul naşterii. Dar uite că uterul e bine dezvoltat, roditor… Înseamnă că s‑a descurcat cândva… Puroiul ajunsese la ovare şi la uterul alarmat, întunecat de durere.
 
Inima bătea slab, dar în ritm potolit, în schimb uterul emana groază. Pavel Alekseevici ştia de multă vreme că fiecare organ avea simţul său… Putea oare să spună asta cu voce tare? „E clar, n‑o să mai ai parte de o naştere…“, zise în gând Pavel Alekseevici, încă neştiind cine ar putea fi tatăl copilului nenăscut al femeii care murea sub ochii lui. Îşi scutură capul ca să alunge imaginile fantomatice… 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

35,91 RON
39,90 RON (-10%)
23,40 RON
26,00 RON (-10%)
44,10 RON
49,00 RON (-10%)
48,60 RON
54,00 RON (-10%)
Created in 0.0510 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.