Ce este viața? Cinci mari idei ale biologiei - Paul Nurse

Ce este viața? Cinci mari idei ale biologiei - Paul Nurse
-10%
Preț: 28,80 RON
32,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-50-7235-3
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 188
Format: 13x20

DESCRIERE

Ce este viața? Cinci mari idei ale biologiei - Paul Nurse

 
... prima celulă am văzut-o când eram la şcoală, la puţină vreme după ce mă întâlnisem cu fluturele galben. Seminţele de ceapă tocmai germinaseră, iar colegii mei de clasă striviseră rădăcinile sub o lamelă de microscop pentru a vedea din ce sunt alcătuite.
 
Aveam un profesor de biologie foarte bun, Keith Neal; el ne explicase că vom vedea celule, unităţile fundamentale ale vieţii. Şi, într-adevăr, erau acolo: şiruri de celule aranjate asemenea unor cutiuţe, aşezate unele peste altele în coloane ordonate.
 
Cât de impresionant ni se părea faptul că creşterea şi diviziunea acestor celule minuscule fuseseră suficiente pentru a împinge în sol rădăcinile cepei, furnizând astfel plantei apă, substanţe nutritive şi susţinere fermă.

Pe măsură ce învăţam mai multe despre celule, eram din ce în ce mai cuprins de mirare. Există o incredibilă diversitate de celule cu forme şi mărimi diferite...
 
... povestea celulei începe în 1665 cu Robert Hooke, un membru al nou înfiinţatei Societăţi Regale din Londra, una dintre primele academii ştiinţifice din lume. Cum se întâmplă adesea în ştiinţă, descoperirea lui Hooke a fost prilejuită de o nouă tehnologie.
 
Deoarece cele mai multe celule sunt prea mici pentru a fi văzute cu ochiul liber, descoperirea acestora a trebuit să aştepte inventarea microscopului, la începutul secolului al XVII-lea. Omul de ştiinţă poate fi adesea o combinaţie între teoretician şi artizanul talentat, lucru valabil mai ales în cazul lui Hooke, care s-a dedicat atât explorării frontierelor fizicii, arhitecturii şi biologiei, cât şi inventării unor instrumente ştiinţifice. El şi-a construit propriile microscoape, cu ajutorul cărora a explorat apoi lumile stranii ascunse vederii ochiului uman...
 
CUPRINS:
 
Introducere  
 
1.    CELULA
Atomul biologiei    
 
2.    GENA
Testul timpului  
 
3.    EVOLUŢIA PRIN SELECŢIE NATURALĂ
Hazard şi necesitate 
 
4.    CHIMIA VIEŢII
Ordine din haos    
 
5.    VIAŢA CA INFORMAŢIE
Cum funcţionează un întreg    
 
CUM SĂ SCHIMBĂM LUMEA   
CE ESTE VIAŢA?    
 
Mulţumiri    
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Stiinta si spiritualitate

Created in 0.0512 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.