Ce inseamna fericirea - Alan Watts

Ce inseamna fericirea - Alan Watts
-10%
Preț: 31,50 RON
35,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 256
Format: 13x20

DESCRIERE

Ce inseamna fericirea. Despre libertatea spirituala in psihologia occidentala si intelepciunea orientala - Alan Watts
 
Calea acceptării
In ultimii ani, oamenii par să fi descoperit o nouă virtute şi un nou viciu în sufletul uman. Virtutea este numită „acceptarea vieţii" şi viciul, „fuga de viaţă" - două sintagme al căror sens este, din punct de vedere filosofic, îndoielnic. Sintagmele au devenit populare şi li s-a acordat importanţă, oricât de vagă ar fi ea, de noul curent psihologic, care a început cu Freud şi a continuat cu Adler, Jung şi cu mulţi alţii. Evident, nici virtutea, nici viciul nu sunt chestiuni inedite, iar psihologii nu au fost primii care au devenit conştienţi de ele. Carlyle le numea „Eternul Da" şi „Eternul Nu" şi considera că, deşi psihologia modernă le-a investigat poate cu o scrupulozitate mai mare, ele au fost cunoscute de-a lungul istoriei sub o multitudine de alte nume.
Dar cu câteva excepţii, ideea acceptării vieţii, aşa cum este înţeleasă ea de psihologia modernă, a fost în mod evident absentă din filosofia şi religia occidentale. Timp de secole, simbolul creştin pentru acţiunea morală au fost Sfântul Mihail şi balaurul - Sfântul Mihail stând triumfător deasupra trupului muribund al unui şarpe cu aripi, cu suliţa străpungânduri inima. Şarpele nu era doar simbolul lăcomiei, al urii, al desffâului şi al ignoranţei, ci a tot ce înseamnă trinitatea „lume, carne, diavol". Cu riscul de a cita ceva ce. majoritatea oamenilor ştiu pe de rost,...
 
CUPRINS:
 
Prefaţă la ediţia a doua (1952)   
Prefaţă pentru profani şi specialişti    
Introducere             
  
CAPITOLUL 1. Război în suflet          
CAPITOLUL 2. Răspunsul oferit de religie    
CAPITOLUL 3. Calea acceptării    
CAPITOLUL 4. Intoarcerea zeilor    
CAPITOLUL 5. Cercul vicios   
CAPITOLUL 6. Unul multiplicat  
CAPITOLUL 7. Marea eliberare     
CAPITOLUL 8. Dragostea pentru viaţă    

Bibliografie

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0519 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.