Cea care se întoarce - Donatella Di Pietrantonio

Cea care se întoarce - Donatella Di Pietrantonio
-20%
Preț: 24,00 RON
30,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 224
Format: 13x20

DESCRIERE

Cea care se întoarce - Donatella Di Pietrantonio

 
... lumina alterna cu umbra norilor ce coborau dinspre munte şi cu frigul venit pe neaşteptate. Unii s-au oferit să mă ducă la casa fermierului, să-mi dea un pahar cu apă. Am refuzat. După o vreme, a venit soţia lui cu o cană cu lapte de la vaci.

—    Poftim, a spus.

Am clătinat din cap, apoi ceva din fiinţa ei, grosimea mâinii pe obrazul meu, m-a convins să încerc. Am băut o gură, dar avea gust de sânge. I-am înapoiat cana în timp ce ploaia începea să cadă în ea.

Vincenzo nu s-a întors acasă. Acolo nu era loc pentru priveghi. Biserica parohiei a găzduit sicriul din lemn de pin în care se odihnea, îmbrăcat cu tricoul şi pantalonii evazaţi pe care şi-i cumpărase de curând. Din compasiune, medicul îi cususe rana deschisă de la gât.
 
Găurile cusăturii semănau cu cele ale ţepilor de fier care-i intraseră în carne la sfârşitul zborului. Acea tăietură nu va mai avea timp să se cicatrizeze precum cea în formă de schelet de peşte de la tâmplă. In penumbra cu miros de tămâie, faţa îi era umflată şi vineţie, mai puţin câteva zone deschise la culoare, cu nuanţe care băteau spre verde.

Adriana aflase ultima. Un plânset lung, eliberator, întinsă pe patul lui.

—    Cum îţi mai dau banii pe care mi i-ai împrumutat? repeta în absenţa lui.

Apoi se apucase să cotrobăie prin camere, cu mâinile căutând febril prin sertare, prin dulapuri, prin borcane. Am văzut-o băgând ceva într-un buzunar, înainte să...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0583 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.