Cei 9 titani tech - Amy Webb

Cei 9 titani tech - Amy Webb
Preț: 50,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 400
Format: 13x20

DESCRIERE

Cei 9 titani tech - Amy Webb
 
... evoluţia inteligenţei artificiale, de la sisteme robuste capabile să efectueze sarcini limitate către maşini capabile de gândire generală, este în prezent în plin avânt. în momentul de faţă inteligenţa artificială poate recunoaşte tipare şi să ia rapid decizii, să găsească neregularităţi ascunse în seturi mari de date şi să facă predictii precise.
 
Devine dar cu fiecare obstacol depăşit-cum ar fi capacitatea sistemului AlphaGo Zero de a învăţa singur şi a câştiga meciuri pe baza unei strategii dezvoltate pe cont propriu- că intrăm într-o nouă etapă a inteligenţei artificiale, în care maşinile capabile de gândire teoretică devin reale şi se apropie de nivelul cogniţiei omeneşti.
 
Triburile inteligenţei artificiale construiesc în cadrul şi în numele celor Nouă Titani modele conceptuale ale realităţii pentru a putea antrena aceste sisteme- modele care nu reflectă şi nu pot reflecta cu precizie lumea reală. Pe baza acestor modele vor fi luate deciziile viitoare: despre noi, pentru noi şi în numele nostru.
 
Chiar acum, cei Nouă Titani construiesc programe in numele tuturor generaţiilor care vor urma. Nu avem posibilitatea de a călători în viitor pentru a putea stabili felul în care activitatea lor va aduce beneficii sau detrimente societăţii.
 
Trebuie însă să ne imaginăm viitorul pe cât de bine putem, să anticipăm efectele bune, neutre şi nocive pe care inteligenţa artificială le-ar putea avea pe măsură ce evoluează de la programe simple la sisteme complexe cu putere de decizie asupra diferitelor aspecte ale existenţei noastre cotidiene.
 
Cartografierea potenţialelor efecte ale inteligenţei artificiale ne oferă capacitatea de a stabili direcţia în care se îndreaptă societatea de acum înainte: putem alege să sporim binele şi să reducem răul, dar nu putem face asta în sens invers cronologic.

De cele mai multe ori analizăm situaţiile după ce se produce o criză, încercând să găsim cauzele care au condus la deciziile proaste, să stabilim ce semnale de avertizare au fost ignorate şi să identificăm oamenii şi instituţiile vinovate. Acest gen de anchetă alimentează furia publicului, hrănind indignarea dar fără să schimbe trecutul. Când am aflat că autorităţile din oraşul Flint din Michigan au expus cu bună ştiinţă 9. 000 de copii sub şase ani la niveluri periculoase de plumb din...
 
CUPRINS:
 
Introducere
 
Partea I: Spiritul din aparat   
1    Mintea şi maşinile: o foarte scurtă istorie a inteligenţei artificiale    
2    Lumea insulară a triburilor inteligenţei artificiale  
3    O mie de tăieturi cu hârtia: consecinţele neintenţionate ale inteligenţei artificiale    

Partea a II-a: Viitorurile noastre   
4    De la prezent la super-inteligenţa artificială: semnalele de avertizare    
5    Prosperitate în a treia epocă a calculatoarelor: scenariul optimist  
6    Cum să învăţăm să trăim cu milioane de tăieturi cu hârtia: scenariul pragmatic   
7    Dinastia Rengong Zhineng: scenariul catastrofic   

Partea a III-a: Rezolvarea problemelor    
8    Pietricele şi bolovani: cum să reparăm viitorul inteligenţei artificiale    
Mulţumiri    
Bibliografie    
Note

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0517 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.