Cei mai odiosi 100 criminali romani - Traian Tandin

Cei mai odiosi 100 criminali romani - Traian Tandin
-10%
Preț: 44,91 RON
49,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 480
Format: 14x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Cei mai odiosi 100 criminali romani - Traian Tandin

 
VOICU FISCUCI
Aflat în duşmănie cu un consătean, l-a îmbătat bine, apoi l-a hăcuit cu cuţitul, fiind ajutat de un frate si tatăl lor. Ca să scape de cadavru, l-a tăiat în zona lombară şi l-a îndesat într-un sac pe care l-a aruncat intr-o fântână părăsită.
 
In ziua de 26 ianuarie 1970, la ora 17: 00 şeful postului de miliţie din comuna Giuvăreşti, judeţul Olt, a raportat la forul superior despre găsirea, într-o fântână părăsită, a cadavrului unui bărbat necunoscut, ambalat intr-un sac de iută.
 
La faţa locului s-a deplasat o echipă de ofiţeri de la IPJ Olt, condusă de colonelul Tutunaru Romică, şeful serviciului judiciar, însoţită de procurorul criminalist Ţiclea Grigore şi medicul legist Tamaş loan.
 
Afară era ger, terenul îngheţat şi acoperit cu zăpadă, ceaţă, cer înnourat şi vizibilitate redusă.
 
In aceste condiţii vitrege s-a început cercetarea la faţa locului, consta-tându-se că fântâna în cauză, poreclită de localnici „Fântâna lui Gheorghe Panait", se află situată în partea stângă a şoselei Giuvărăşti-Moldoveni, la 400 de metri distanţă de satul Giuvărăşti, spre est.
 
Pe sol, lângă tubul de beton al fântânei, s-a găsit sacul în care era ambalat cadavrul, aşa cum fusese lăsat de cetăţenii care îl descoperiseră şi îl scoseseră din fântână. Odată cu sacul au fost scoşi din fântână mai mulţi coceni, care fuseseră aruncaţi de criminali pentru camuflarea sacului. Astfel de coceni de porumb se aflau din belşug, în snopuri, pe câmpul din apropierea şoselei.
 
Sacul în care se afla cadavrul era legat cu un lanţ şi sârmă. In apropierea fântânii a fost găsit un nasture de culoare maro, de mărime mijlocie.
 
Examinarea şi autopsierea cadavrului
După îndepărtarea sacului a ieşit la iveală cadavrul unui bărbat de aproximativ 35 de ani, aşezat în poziţia ghemuit. Cadavrul era înfăşurat intr-o scurtă îmblănită şi era îmbrăcat cu un pulover, cămaşă, lenjerie de, corp, pantaloni şi pantofi.
 
Fiind examinată îmbrăcămintea, nu s-a constatat lipsa vreunui nas ture, însă au fost descoperite câteva paie şi excremente de oaie.
La autopsie s-au găsit multiple plăgi tăiate şi înţepate în regiunea to racică şi pe membrele superioare.
 
Studiindu-se şi direcţia de formare a acestor plăgi, s-a constatat că ele au fost produse în timp ce victima se afla în poziţie verticală. Lovitura mortală a fost aplicată printre ultimele, producând o plagă penetrantă în regiunea cavităţii toracice.
 
In regiunea parietalâ-stângă a capului s-a găsit vârful unui cuţit, rămas înfipt în tăblia osoasă, fiind scos cu greutate şi ridicat în vederea cercetării.
Cadavrul mai prezenta o plagă circulară transversală a tegumentelor ţesuturilor mol şi a muşchilor abdominali şi lombari supraombilicali, cu eviscerarea intestinelor. Această plagă fusese produsă post-mortem, pentru a se putea îndoi picioarele cadavrului şi a-l aduce în poziţia in care a fost găsit în sac...
 
DIN CUPRINS:
 
1.    ION LACHE                 
2.    UXANDRU GHEORGHE PETRE                  
3.    ION COVRIG                      
4.    ŞTEFAN VASILE TERENTE                  
5.    IOAN BĂLAN                        
6.    NICU FLORIŞ         
7.    AXENIA VARLAM               
8.    MARIA PEIA                       
9.    TUDOR FURTUNĂ              
10.  NICOLAE BANU, zis „GURIŢĂ"        
11.  MARTA BARBU             
12.  VASILE TCACIUC                             
13.  MARGARETA ŞTEFĂNESCU   
14.    ION ILIE MURANTA
15.    ION HUŞANU, zis „JENICĂ"    
16.   COSTACHE IORDAN, zis „MANAŞCĂ"    
17.    ION SÎRCĂ       
18.   MARIA NAGHI        
19.   ION BOGDAN
20. PETRE SILBERSCHMIED, zis „ ARGINTARU“  
21. GICĂ CIOC, zis „BALAURUL"               
22. VASILE SAMŞA, zis „GENERALUL"       
23.    MARIN BUTIFEI                                      
24. VICTOR MAGHERU, zis „CAP DE MUSCĂ"       
25. ŞTEFAN RUGINĂ, zis „FANE CIUNGU’"    
26. TRAIAN FRONESCU, zis „BOIERU’"       
27. TEODORAŞ PASCALE, zis „DINŢI DE LUP“  
28. MARIE POPESCO
.............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0466 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.