Ceilalti Schindleri - Agnes Grunwald-Spier

Ceilalti Schindleri - Agnes Grunwald-Spier
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-910-122-3
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 384
Format: 13x20

DESCRIERE

Ceilalti Schindleri - Agnes Grunwald-Spier
 
...în 1939, ministrul afacerilor externe a publicat un raport prezentat parlamentului din ordinul suveranului (Command Paper) care includea mai multe documente ce înfăţişau ororile din Germania.
 
Introducerea face referire la scuzele pe care guvernul german le-a dat atunci când ambasadorul Majestăţii Sale la Berlin s-a plâns în 1933 de „violenţa şi brutalitatea naziştilor”. Aceştia au declarat că regretă incidentele, dar „le consideră inevitabile în zelul iniţial al febrei revoluţionare”:
 
Această pledoarie nu poate scuza evenimentele care au avut loc la cinci ani de la ascensiunea la putere a Partidului Naţional Socialist. Din documentele publicate, care acoperă doar perioada din 1938 încoace, reiese în mod evident faptul că nici consolidarea regimului, nici trecerea timpului nu au diminuat în niciun fel brutalitatea lui.
 
Cu toate acestea, chiar şi aceste dovezi nu au fost suficiente pentru a beneficia de susţinerea necesară. Ziarul Daily Express comenta că „există crime şi cruzime între cetăţenii fiecărei naţiuni”, iar publicaţia săptămânală de extremă dreaptă Truth, sugera că totul poate fi doar „o invenţie a evreilor”.

După 1939, rolul Berthei s-a schimbat, ocupându-se de refugiaţii care soseau în Marea Britanie şi erau internaţi în lagăre ca cetăţeni străini inamici. Politica guvernamentală s-a schimbat odată cu capitularea Franţei, Belgiei şi Olandei. Teama de o invazie şi de ceea ce era cunoscut drept „coloana a cincea” crescuse, fapt care a dus la reţinerea a mii de persoane, atât bărbaţi, cât şi femei, unii dintre ei bolnavi.
 
Acest lucru a creat enorme probleme personale refugiaţilor, motiv pentru care organismele refugiaţilor au creat împreună un Departament Central pentru Refugiaţii Deţinuţi (Central Department for Interned Refugees - CDIR). Bertha Bracey a fost aleasă preşedinte şi s-a confruntat cu diverse departamente guvernamentale pentru a rezolva probleme precum „condiţiile necorespunzătoare de detenţie din închisorile de drept comun, posibilitatea pentru copii de a se alătura mamelor lor ca cetăţeni străini, necesitatea de a asigura cazare pentru cuplurile căsătorite şi întreaga problemă a salvării deţinuţilor.”..
 
CUPRINS:
 
Biografie Agnes Grunwald-Spier 
Cuvânt înainte   
Mulţumiri  
Introducere

1.    Salvatori din motive religioase     
2.    Salvatori din motive umanitare   
3.    Salvatori din alte motive   
 
Concluzii    

Anexa I „Drepţi între Popoare” şi Yad Vashem     
Anexa II Tabele
Tabelul 1 Detalii despre salvatori şi informatori      
Tabelul 2 „Drepţi între Popoare” şi populaţiile naţionale    
Tabelul 3 Detalii despre salvatori şi persoanele salvate   

Note    
Bibliografie        
Index   
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0554 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.