Cele trei carti ale lui Enoh si Cartea Gigantilor - Paul C. Schnieders

Cele trei carti ale lui Enoh si Cartea Gigantilor - Paul C. Schnieders
-10%
Preț: 63,00 RON
70,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786306506927
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 408
Format: 13x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Cele trei carti ale lui Enoh si Cartea Gigantilor - Paul C. Schnieders

 
Enoh 2
Manuscrisul integral în slavonă al acestei cărți a fost redescoperit la sfârşitul secolului al XIX-lea, când a fost tipărit și publicat, deși textul publicat de M. Sokolov, în 1899, a fost publicat în slavonă și nu a fost niciodată tradus în engleză.
 
Din păcate, Sokolov a lăsat cartea neterminată, din cauza morții sale premature. Manuscrisul a fost distrus în bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial asupra Bibliotecii Naționale din Belgrad, unde era păstrat din secolul al XIV-lea.
 
Astăzi, Enoh 2 există doar în două sau poate în patru versiuni, ce diferă ca lungime și con- ținut. Potrivit lui Andrei A. Orlov, în Tradiția Enoh-Metatron, Enoh 2 reprezintă o etapă de tranziție între materialul enohic timpuriu și tradițiile mistice pe deplin dezvoltate despre îngerul Metatron din literatura Hekhalot.
 
Mai mult, această evoluție de la Enoh la Metatron a progresat, ca urmare a competiției polemice cu alte personalități preamărite din perioada celui de-al Doilea Templu. Sursa principală a Enoh 2 este reprezentată de tradiții enohiene mai vechi regăsite în fragmente aramaice, traduse într-o colecție grecească și păstrate în versiunea etiopiană.
 
Autorul a folosit materiale din aproape toate tradițiile, precum „Enoh în a doua ediție" pentru cei din afara Palestinei.
 
Enoh 3
Este o carte apocrifă biblică, scrisă inițial în ebraică. Enoh 3 sau cea de-a Treia Carte a lui Enoh pretinde a fi fost scrisă în secolul al II-lea, dar originile sale pot fi urmărite doar până în secolul al V-lea. Cartea se mai numește și „Cartea Palatelor“, „Cartea Rabinului Ismael, Marele Preot“ și „Revelația lui Metatron".
 
Această carte îi este atribuită de către unii savanți rabinului Ismael, care a trăit în secolul al II-lea și a fost o personalitate de frunte a misticismului Merkaba. Numele Sefer Hekhalot (Hekhalot înseamnă palate sau temple), împreună cu autorul său presupus plasează această carte în tradiția misticismului Hekhalot sau Merkaba.
 
Cuprinsul său sugerează că ideile și conținutul prezente în Enoh 3 sunt mai noi decât cele regăsite în alte texte Merkaba. Cartea nu conține imnuri Merkaba, are o structură și îndru- mări unice. Toate aceste aspecte fac din Enoh 3 o carte unică...
 
CUPRINS:
 
Introducere
 
Enoh 1: Cartea etiopiană a lui Enoh
Secțiunea I (Capitolele 1-36)
Secțiunea a II-a (Capitolele 37-71)
Secțiunea a III-a (Capitolele 72-82).
Secțiunea a IV-a (Capitolele 83-90)
Secțiunea a V-a (Capitolele 91-108)
Enoh 2: Tainele slavone ale lui Enoh
Enoh 3: Cartea ebraică a lui Enoh
 
Cartea giganților

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0561 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.