Certificat de virginitate - Adrian Sangeorzan

Certificat de virginitate - Adrian Sangeorzan
-10%
Preț: 40,50 RON
45,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0325-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 296
Format: 13x20

DESCRIERE

Certificat de virginitate - Adrian Sangeorzan

 
... după ce am plecat de la Socola am ţinut câţiva ani buni o legătură mai mult sau mai puţin profesională. Era bun la pat, deși cam nevrotic, și tot ce i-am prezis i s-a îndeplinit. Nu mult înainte de Revoluţie, drumul lung care i se tot vedea pe fundul ceștii i s-a așezat sub tălpi.
 
A fugit din ţară luând-o prin Rusia încă sovietică, apoi prin Estonia, de unde a trecut cu un vapor în Finlanda. Ce naiba căuta acolo, la Polul Nord, habar n-am. La doi ani după Revoluţie s-a întors înapoi cu nervii făcuţi praf, viaţa întoarsă pe dos atâtDupă ce am plecat de la Socola am ţinut câţiva ani buni o legătură mai mult sau mai puţin profesională.
 
Era bun la pat, deși cam nevrotic, și tot ce i-am prezis i s-a îndeplinit. Nu mult înainte de Revoluţie, drumul lung care i se tot vedea pe fundul ceștii i s-a așezat sub tălpi.
 
A fugit din ţară luând-o prin Rusia încă sovietică, apoi prin Estonia, de unde a trecut cu un vapor în Finlanda. Ce naiba căuta acolo, la Polul Nord, habar n-am. La doi ani după Revoluţie s-a întors înapoi cu nervii făcuţi praf, viaţa întoarsă pe dos atât...
 
...........
 
... Dumitru s-a potolit după ce a văzut de ce sunt în stare. Odată, când s-a îmbătat și iar a ridicat mâna la mine în faţa copiilor, am luat un cuţit lung de bucătărie și i-am spus răspicat:
 
– Mă, Dumitre, eu n-am nevoie de lama ăstuia să-ţi despic capul. Pot să te blestem de nu te mai curăţă toţii dracii iadului! N-am blestemat pe nimeni și nu vreau să ajung s-o fac vreodată, deși se poate și asta.
 
De atunci lui Dumitru a început să-i fie frică de mine. Foarte bine, dar de băut tot nu s-a lăsat. Trăiesc într-o lume în care bărbaţii au uitat să mai bea apă. Noi suntem toţi oameni veniţi de la ţară, crescuţi cu viţă-de-vie în jurul caselor și mulţi pruni în grădină.
 
Cea mai mare belea n-a fost venirea rușilor, care au luat tot grâul și porumbul, nici foametea din anii ’50–’60, ci toamna aceea când strugurii nu s-au făcut deloc, prunele s-au uscat și a venit iarna fără vin, fără ţuică.
 
Unul din Fetești s-a spânzurat de un prun. S-a urcat pe un butoi gol, și-a pus o viţă-de-vie la gât și a împins butoiul cu piciorul...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0501 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.