Cetăți, castele și alte fortificații din România, volumul 2 – Secolul al XVI-lea - Radu Oltean

Cetăți, castele și alte fortificații din România, volumul 2 – Secolul al XVI-lea - Radu Oltean
-8%
Preț: 69,00 RON
75,00 RON (-8%)
Promoția expiră la 30.09.2022
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-6587-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 120
Format: 22x30
Categoria: Albume de arta

DESCRIERE

Cetăți, castele și alte fortificații din România, volumul 2 – Secolul al XVI-lea - Radu Oltean
 
... volumul 2 al acestei serii ar fi trebuit să se ocupe de două dintre cele mai violente, dar și mai luminoase veacuri din istoria Europei: al XVI‑lea și al XVII‑lea. Pe măsură ce avansam, mi‑am dat seama că trebuie să mă opresc la veacul al XVI‑lea, deoarece sunt multe de spus și nu m‑a lăsat inima să elimin din materialul avut la dispoziție.
 
N‑am vrut să fie doar o carte despre castele și cetăți, și nici una tehnică, în care să insist doar pe arhitectură. În această idee, am încercat să fac și o sinteză a istoriei militare a acestui spațiu geografic, alegând – subiectiv – să insist, mai mult sau mai puțin, asupra unor evenimente sau personalități pe care le‑am considerat importante sau mai puțin cunoscute, și să pun toate aceste elemente în contextul epocii lor.
 
Am ținut neapărat să prezint istoria militară a teritoriilor care formează azi România ca părți și ca rotițe ale unui an‑ grenaj internațional, fără să izolez evenimente și acțiuni strict la spațiul nostru.
 
Privind în ansamblu, va fi mai ușor de înțeles că mai toate evenimentele europene ale veacului al XVI‑lea sunt consecințele politicilor de expansiune ale lui Soliman Magnificul, pe de o parte, și ale împăraților Habsburgi – frații Carol Quintul și Ferdinand I –, pe de altă parte.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0480 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.