Chemarea lui Cthulhu și alte povestiri - H. P. Lovecraft

Chemarea lui Cthulhu și alte povestiri - H. P. Lovecraft
-20%
Preț: 20,00 RON
25,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-7992-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 408
Format: 11x18

DESCRIERE

Chemarea lui Cthulhu și alte povestiri - H. P.  Lovecraft

 
... seara, i-am iscodit pe bătrânii din Arkham în legătură cu bărăganul pârjolit şi ce se înţelegea prin sintagma „zilele stranii" pe care atâţia o murmurau evaziv. N-am putut obţine totuşi răspunsuri credibile, cu excepţia faptului că misterul e de dată mult mai recenta decât mă aşteptam.
 
Nu era defel o chestiune ce ţinea de vechile legende, ci un fenomen ivit în timpul vieţii interlocutorilor mei. Se petrecuse prin anii '80. O familie dispăruse ori fusese omorâtă. Cei care relatau nu erau prea exacţi şi, pentru că îmi tot repetau să nu iau aminte la aiuritele poveşti ale bătrânului Ammi Pierce, l-am căutat în dimineaţa următoare, auzind că trăieşte singur în vechea coliba şubredă, unde copacii încep să se îndesească.
 
Era un loc înspăimântător de arhaic ce începuse să răspândească mirosul uşor fetid al locuinţelor care au dăinuit prea multă vreme. Numai după nenumărate ciocănituri în uşă l-am putut urni pe moşneag. Când a apărut în prag, cu paşi târşâiţi, mi-am dat seama că nu e deloc bucuros să mă vadă.
 
Nu era chiar atât de plăpând pe cât mă aşteptasem, însă ochii lui priveau în jos într-un fel curios, iar îmbrăcămintea neîngrijita şi barba albă îl făceau să pară foarte bătrân şi obosit. Neştiind cum poate fi cel mai bine îmboldit să-şi depene poveştile, am pretins că venisem într-o chestiune de afaceri, i-am vorbit despre sarcina mea de supraveghere, punându-i întrebări vagi în legătură cu ţinutul.
 
Era mult mai inteligent şi mai cultivat decât crezusem la început şi, până să mă trezesc eu, se prinse despre ce e vorba, la fel ca oricare alt om cu care stătusem de vorbă în Arkham. Nu era ca ahi ţărani pe care îi cunoscusem prin părţile unde avea să fie lacul de acumulare...
 
CUPRINS:
 
Fapte privitoare la defunctul Arthur Jermyn şi familia lui  
Nyarlathotep 
Ilustraţia din carte   
Veneticul  
Dulăul 
Sărbătoarea   
El   
Aer rece
Chemarea lui Cthulhu  
Culoarea din afara spaţiului   
Cel care şuşotea în întuneric 
Coşmarul din Innsmouth  

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0492 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.