Ciberiada (editie aniversara) - Stanislaw Lem

Ciberiada (editie aniversara) - Stanislaw Lem
-7%
Preț: 102,30 RON
110,00 RON (-7%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-1053-5
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 664
Format: 15x23
Categoria: Literatura SF

DESCRIERE

Ciberiada (editie aniversara) - Stanislaw Lem

 
... auzi despre ea și Ferricius, urmaș la tro-nul ionizilor, și pe dată fu cuprins de dorința de a se cupla la ea pe vecie, ca binecuvântate să le fie intrările și ieșirile, și nimeni și nimic să nu-i poată despărți. Dar când își deschise sufletul în fața părintelui său, acesta se întristă foarte, strigând:
 
– Fiule, nesăbuit plan ți-a dat prin gând, n-ai să-l vezi împlinit vreodată!
 
– De ce, iubite rege și tată? întrebă Ferricius, intrigat de asemenea vorbe.
 
– Au nu știi, continuă regele, că prințesa Cristala a făcut legământ să nu se cunune cu altcineva decât cu un spălăcit?
 
– Un spălăcit! strigă Ferricius. Ce să mai fie și asta? N-am auzit niciodată despre o astfel de creatură!
 
– Neprihănită ți-e inima, fiule, răspunse regele. Află că rasa asta a Galaxiei s-a zămislit într-un mod pe cât de tainic, pe atât de obscen, căci au prins viață din stricăciunea corpurilor cerești; atunci s-au format în ele vapori și clocoteli ude-reci, iar din ele s-a clocit neamul spălăciților, dar nu dintr-odată.
 
Mai întâi au apărut sub formă de mucegai și târâtoare, apoi s-au revărsat din ocean pe uscat; supraviețuiau devorându-se unii pe ceilalți și cu cât se mâncau mai mult între ei, cu atât erau mai mulți.
 
În cele din urmă, s-au ridicat în poziție verticală, suspendându-și materia vâscoasă pe un schelet de calcar și au început să construiască mașini. Din aceste strămașini au evoluat mașini capabile să raționeze, care, la rândul lor, au dat naștere unor mașini inteligente, care, mai apoi, au inventat mașinile perfecte; pentru că atât atomul, cât și Galaxia sunt o mașinărie și nu există nimic altceva în afară de mașină, care e veșnică!
...........
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0539 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.