Cinci stele. De la bine la excelent în arta comunicării - Carmine Gallo

Cinci stele. De la bine la excelent în arta comunicării - Carmine Gallo
-10%
Preț: 49,50 RON
55,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0624-8
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 352
Format: 13X20

DESCRIERE

Cinci stele. De la bine la excelent în arta comunicării - Carmine Gallo

 
Este de 100 de ori mai greu să fii angajat ca astronaut decât să intri la Harvard. Aşadar, cum reuşeşti?

La fiecare câţiva ani, mii de americani ambiţioşi aplică pentru unul dintre cele mai selective programe din lume: NASA Astronaut Class. In 2017, agenţia spaţială americană a primit un număr record de 18 300 de cereri de înscriere. Au fost selectaţi 12 candidaţi, iar asta a făcut procesul de 100 de ori mai competitiv decât admiterea la Harvard.

Astronauţii formează un grup pestriţ. Cinci femei şi şapte bărbaţi au fost aleşi pentru promoţia din 2017. Unii sunt piloţi militari, unul este inginer în domeniul nuclear, altul este doctorand, iar altul biolog marin. După doi ani de instruire, vor primi misiuni pe Staţia Spaţială Internaţională sau pe noua navă spaţială Orion, pentru explorarea spaţiului îndepărtat.

Dacă vrei să devii astronaut, vei avea nevoie de cel puţin o diplomă de absolvire cu o specializare STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie sau matematică). Nu ar fi rea nici o diplomă mai avansată. Aproape jumătate dintre cei acceptaţi au trecut de master sau de doctorat. Dacă aplici pentru postul de pilot, vei avea nevoie de cel puţin 1 000 de ore de experienţă de zbor.
 
Va trebui să treci şi de examenul fizic de zbor îndelungat în spaţiu al NASA. Dacă poţi să dai gata trei ture de bazin într-o piscină de 25 de metri, este doar încălzirea. Apoi, îţi vor cere să înoţi încă trei ture într-un costum de zbor şi tenişi. Te usuci şi te urci pe banda de alergat, pentru că îţi pun în spate o greutate de 25 de kilograme şi îţi cer să alergi cu 20 de kilometri pe oră. Bineînţeles, nimic din toate astea nu contează dacă nu încapi într-o navă spaţială Soyuz făcută de ruşi. Dacă nu ai între 157 şi 190 de centimetri, las-o baltă.
 
Candidaţii care se mândresc cu experienţele lor, cu diplomele în studii avansate şi cu forma fizică nu îşi dau seama că NASA îi alege după altă calitate esenţială. Fără aceasta, celelalte sunt egale cu zero. Şi NASA începe să o evalueze imediat cum primeşte cererile de la candidaţi. Persoanele care ies în evidenţă şi sunt selectate să devină astronauţi NASA excelează la comunicarea scrisă şi verbală.

„Când vine vorba despre selecţia astronauţilor şi despre traiectoria carierei, comunicarea este esenţială", spune Ann Roemer, managerul care supraveghează procesul de selecţie NASA. Astronauţii reprezintă faţa publică a programului spaţial american. La câteva zile de la selecţie, noii astronauţi participă la prima lor conferinţă de presă pentru a spune lumii de ce au fost aleşi şi pentru a explica beneficiile practice ale muncii pe care o depun. în intervalul în care se antrenează şi lucrează pe Pământ şi în spaţiu, vorbesc cu un public variat - de la studenţi la oameni de ştiinţă stârnind interesul pentru explorarea spatiului...
 
CUPRINS:
 
Introducere     

PARTEA ÎNTÂI
De ce oratorii excepţionali sunt de neînlocuit

1.    Poezie, putere şi aselenizări       
2.    Câştigarea războiului ideilor
3.    Aristotel avea dreptate, iar neuroştiinţele o dovedesc
4.    Capacitatea omului de a avea visuri măreţe   

PARTEA A DOUA Cine a câştigat cinci stele
5.    Oamenii de ştiinţă              
6.    Antreprenorii       
7.    Profesioniştii       
8.    Liderii           
9.    Stelele TED        

PARTEA A TREIA Cum să ajungi din bun, excelent
10.    Principiul pathos                
11.    Structura de povestire în trei acte          
12.    Formează imaginea de ansamblu     
13.    Cuvintele inteligente fac diferenţa         
14.    Cum să le oferi ideilor „frumuseţe verbală"
15.    Tu, Leonardo şi Picasso       
16.    Cucereşte teama care îţi stă în cale   
  
Concluzie              
Mulţumiri               
Note      
Indice

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0489 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.