Cine a fost Napoleon? - Jim Gigliotti

Cine a fost Napoleon? - Jim Gigliotti
Preț: 19,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-978-219-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 112
Format: 22x28

DESCRIERE

Cine a fost Napoleon? - Jim Gigliotti

 
...într-o zi, la începutul lui 1784, o puternică furtună de zăpadă a acoperit terenul şcolii mili-tare pentru băieţi din Brienne, Franţa. Era atât de multă zăpadă, încât elevii nu şi-au putut tace înviorarea obişnuită de după ore. Dar lui Napoleon Bonaparte, în vârstă de 14 ani, i a venit o idee: o bătaie cu bulgări de nea!

Fiind o şcoală militară, totuşi, Napoleon nu se gândea la o bătaie cu bulgări obişnuită. In schimb, voia ca băieţii să se folosească de ceea ce învăţaseră la ore. Au construit torturi şi au săpat tranşee.
 
Şi-au ales taberele şi au ocupat poziţiile. La ordinele lui Napoleon, bătălia cu bulgări a început. A durat două săptămâni, în pauzele când băieţii nu erau la ore. în anumite zile, Napoleon comanda o tabără. în altele, pe cealaltă.

Bulgării de zăpadă nu erau tocmai inofensivi. După o vreme, gheaţa tare a început să se amestece cu pietriş. Bulgării aceia dureau! Aşa că şcoala a oprit bătălia. Primul „război" al lui Napoleon se terminase.

Profesorii nu erau prea încântaţi să vadă că elevii lor se răniseră. Dar se bucurau că Napoleon preluase iniţiativa.
 
Incă de când venise la şcoală, cu patrii ani în urmă, fusese năzuros şi tăcut. Nu avea mulţi prieteni. Dar părea fericit sa conducă luptele cu bulgări de la scoala...
 
CUPRINS:
 
Cine a fost Napoleon?   
Inceputurile pe insulă          
Naşterea unei cariere militare             
Vremuri schimbătoare        
Micul caporal       
Eroul cuceritor 
Impăratul    
Inceputul sfârşitului   
Exilul   

Cronologii          
Bibliogralie

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0597 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.