Cine-i șeful aici? Sfaturi pentru părinții copiilor-tirani - Marcel Rufo

PRP: 49,00 RON
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 45,08 RON
Diferență: 3,92 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-2302-5
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 256
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Cine-i șeful aici? Sfaturi pentru părinții copiilor-tirani - Marcel Rufo

 

... auzim deseori spunându‑se că, după secole de constrângeri și interdicții, societatea noastră a basculat spre un consum excesiv și un comportament atotpermisiv și a produs copiii‑rege — un simptom al vremurilor noastre —, care sunt răsfățați în exces, dar nu sunt neapărat fericiți.

 

Unii părinți confuzi, unii profesori și pediatri depășiți de situație pledează pentru o revenire la autoritate și la pedepsele de altădată, contrar moștenirii lui Françoise Dolto. Cu toții trag același semnal de alarmă: trebuie să ne întoar‑ cem la elementele de bază ale autorității de altădată și să încetăm să mai fim toleranți în educație.

 

În cadrul acestei mișcări, anumiți psihologi joacă rolul de consilieri de parenting, oferindu-le părinților rețete pentru a‑și recăpăta așa‑zisa autoritate asupra copiilor pe care îi descriu drept tirani. Transformându‑se în consilieri parentali, aceștia oferă recomandări educaționale și lecții de bună conduită pentru „a educa fără vinovăție“.

 

Cu toate acestea, descrierile comportamentale și regulile de conformare socială nu au rezolvat niciodată nimic. Această viziune simplistă riscă să-l deruteze pe părinte, oarecum luat prin surprindere de copilul său, crezând că găsește răspunsuri la întrebările sale.

 

Este adevărat că unii copii din ziua de azi nu știu ce este autoritatea și nu suportă frustrarea; dar este acesta un motiv suficient pentru a susține teza alarmistă, conform căreia părinții din ziua de azi au renunțat să‑și mai educe copiii și că aceștia din urmă sunt cu toții tirani în toată regula?

 

Trebuie să avem grijă să nu generalizăm. De asemenea, atribuirea acestor evoluții exclusiv eșecurilor educaționale este înșelătoare. Parentingul pozitiv și tot felul de sfaturi de bun-simț nu au rezolvat niciodată nimic. Limitarea listei de cadouri, faptul de a nu‑ți imagina că ai născut un copil genial, de a nu renunța la regulile vieții de zi cu zi (a face ordine în cameră, a strânge masa etc.), faptul de a nu explica timp de...

 

Cuprins:

 

Introducere 


1. Părinți dornici să înțeleagă 
2. Câteva repere specifice pentru dezvoltarea copilului 
3. De la 0 la 3 ani 
4. Copii prețioși, copii cu orice preț 
5. De la 3 la 6 ani 
6. Problema autorității 
7. De la 6 la 12 ani 
8. De la 12 la 15 ani 
9. Copii cu potențial ridicat 
10. Adolescenți cu vârsta de peste 15 ani

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1518 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.