Ciocolata, 50 de retete simple
Preț: 64,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura: Creative Publishing
Anul publicării: 2015
Pagini: 127
Categoria: Prajituri si panificatie
DESCRIERE
Ciocolata, 50 de retete simple
…50 de retete simple de preparare a ciocolatei si produselor din ciocolata oferite de Academia Barilla, retete expuse de Chef Mario Grazia
COOKIES ÎN FORMĂ DE „S”, CU CIOCOLATĂ
INGREDIENTE PENTRU 4 PERSOANE
Pentru cookiesurile în formă de„S"
165 g de făină
75 g de zahăr pudră
25 g de cacao
100 g de unt un ou
zahăr vanilat sare
Pentru glazură
200 g de ciocolată amăruie
MOD DE PREPARARE
Cerneţi laolaltă, pe un blat, făina, zahărul, praful de cacao şi puţin zahăr vanilat. Amestecaţi cu untul şi puţină sare, până obţineţi o mixtură cu consistenţa unei pudre.
Adăugaţi oul şi frământaţi, până când se formează un aluat omogen. Infoliaţi-I şi puneţi-l la răcit în frigider aproximativ o oră.
Scoateţi compoziţia din frigider şi, cu ajutorul unui sac de patiserie (poche) cu vârf metalic, realizaţi, pe un blat pe care aţi presărat făină, o formă lungă, cu diametrul de 1 cm.
Tăiaţi aluatul în bucăţi egale, de aproximativ 6-7 cm lungime.
După ce le modelaţi în forma literei „S", aşezaţi-le într-o tavă, pe o hârtie de copt (sau tapetată cu unt şi făină).
Puneţi la cuptor şi lăsaţi la copt 13-15 minute, la 180 °C.
Lăsaţi-le să se răcească, apoi scoateţi-le din tavă.
Pentru a prepara glazura de ciocolată: topiţi ciocolata prin metoda bain-marie sau într-un cuptor cu microunde, la 45-50 °C (în această fază este important să utilizaţi un termometru pentru gătit).
Turnaţi o treime până la jumătate din ciocolată pe o farfurie ceramică şi lăsaţi-o să se răcească până ajunge la 26-27 °C. Puneţi-o apoi, din nou, peste restul de ciocolată caldă.
Când temperatura acestui nou amestec ajunge la 31-32 °C, este numai bună pentru înmuiat, pe jumătate, prăjiturile în formă de„S".
Scurgeţi-le şi lăsaţi-le să se răcească.
Aşteptaţi ca ciocolata să se răcească de tot, înainte de a servi prăjiturile.
INDEX
Acadele de orez expandat cu ciocolată
Alune şl migdale învelite în ciocolată
Batoane de ciocolată cu cereale
Bezele de ciocolată
Biscuiţi de ciocolată cu alune
Brioşe de ciocolată
Brioşe de ciocolată, cu portocale şi banane
Budinci de ciocolatâ
Budincă de ciocolată
Cannoli de ciocolatâ, în stil sicilian
Ciocolata lui Hemingway (Cunnesi al rum)
Ciocolatâ „Ochiul boului"
Ciocolată Graniţa (slush)
Ciocolată iute, la cupă
Ciocolatâ semifreddo
Ciocolatâ şi mentă, la pahar
Clătite cu ciocolatâ
Coji de portocale învelite în ciocolată
Cookies cu boabe de cacao
Cookies cu fulgi de ciocolată
Cookies în formă de „S", cu ciocolată
Cremă de ciocolată Gianduia
Cremini prăjite cu ciocolată
Felii de ciocolată
Foiţe (tuiies) cu glazură de ciocolată
Fondue de ciocolatâ îngheţată de ciocolată
Maraschino parmigiani
Prăjitură Bonet
Prăjitură de ciocolată cu alune
Prăjituri de ciocolată cu frişcă şi cireşe
Prăjitură de ciocolată cu vin roşu
Prăjitură vienezâ
Profiterol de ciocolată
Pupici de ciocolată
Ruladă de ciocolată
Salam de biscuiţi cu ciocolată
Sărutul doamnei (Lady's Kisses)
Categorii
-Edituri
-Comandă specială
-Top
-Promoţii
-- 39,87 RON42,42 RON (-6,01%)
- 45,57 RON48,48 RON (-6%)
- 49,41 RON54,90 RON (-10%)
Promo
-Accesul clienţilor
-Promo
-Cărţi noi
-- 38,38 RON
- 39,87 RON42,42 RON (-6,01%)
- 38,38 RON
Asistenţă online
-Suntem deconectați |
REVIEW-URI