Circularele Capitanului

Circularele Capitanului
Preț: 18,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 200
Format: 13x20

DESCRIERE

Circularele Capitanului

 
Bucureşti, 9 Martie 1937
PRIMIREA OAMENILOR POLITICI ÎN MIŞCAREA LEGIONARĂ
Câtre Şefii de Regiuni şi Judeţe
Răspund la întrebările trimise din diferitele părţi ale ţârii unde în ultima vreme se observă o afluenţă către Legiune a oamenilor can au jucat vreun rol deosebit în viaţa publică de până acum.

Oameni cari au jucat un rol deosebit în viaţa publică de până acum nu se mai pot încadra în Mişcarea Legionară, chiar dacă dau semne că au înţeles această mişcare, chiar dacă sunt gata sâ facă jurăminte şi chiar dacă vi s’ar părea că prezintă destulă garanţie de devotament.

Această măsură vine în urma unei experienţe legionare de mai mulţi ani de zile care conchide că oamenii trăind într’o anumită mentalitate cu foarte mare greutate se pot adapta mentalităţii legionare cu totul deosebită şi chiar dacă aparent se adaptează, n’o fee decât formal, nu în adâncuri, pentru că în momentele critice ale organizaţiei aceste adâncuri de mentalitate deosebită să iasă la iveală (fără voia lor) fie printr’o judecată nelegionară, fie printr’o acţiune sau ieşire care poate periclita însăşi unitatea şi chiar viaţa mişcării.

De aceea, pentru siguranţa, liniştea interioară, şi păstrarea nealterată a Mişcării Legionare, oamenii ce au jucat vreun rol în viaţa publică, nu pot fi încadraţi în Mişcare. Chiar dacă nu ne-au atacat niciodată şi chiar dacă au avut totdeauna sentimente bune faţă de noi.
 
După biruinţă, ei vor putea pune (dacă vor fi corecţi) capacitatea lor la dispoziţia ţării, vor putea deci ocupa funcţiuni de stat, se va face apel la ştiinţa şi puterea lor de muncă, dar nu se vor putea înrola nici atunci în cadrul mişcării active.

Acum ei pot să facă parte din rândurile Prietenilor Legionarilor.

Pentru biruinţa cauzei legionare aşteptăm de la ei un act de mare înţelegere a acestei circulare, menită să ne apere organizaţia de orice riscuri sau eventuale frământări.
C. Z. C.
 
CUPRINS:
 
Cuvânt Înainte
Importanţa circularelor
Circularele Cfipitanului 
Adenda
Mircea Eliade crede în biruinţa legionarii 
Profilul interior al Căpitanului, de Emil Cioran 
Fat Frumos, de Tudor Arghezi 
Un chip al Căpitanului, de Ion Barbu - Barbilian
Corneliu Zelea Codreanu Model şi Icoană, de Ion Coja 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0475 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.