Citirea feței. Cum să descifrezi o persoană după trăsăturile chipului - Eric Standop

Citirea feței. Cum să descifrezi o persoană după trăsăturile chipului - Eric Standop
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-789-203-1
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 328
Format: 13X20

DESCRIERE

Citirea feței. Cum să descifrezi o persoană după trăsăturile chipului - Eric Standop

 
... această abilitate este atât de importantă pentru supravieţuirea noastră, încât avem circuite cerebrale dedicate procesării informaţiilor faciale. Testele imagistice pot să identifice locul exact din creier unde se găseşte reţeaua noastră de neuroni specializaţi în citirea feţei.
 
Oamenii de ştiinţă încă explorează modul în care se dezvoltă aceste circuite neuronale, dar cei mai mulţi sunt de părere că este o abilitate, măcar într-o anumită măsură, înnăscută. De la naştere — înainte chiar să poată focaliza cu privirea —, copilul este înzestrat pentru căutarea feţelor.
 
După numai câteva ore, un bebeluş poate deosebi chipul mamei sale de cel al unei necunoscute, iar în numai câteva luni devine expert în identificarea genului, a rasei, a emoţiilor şi a altor trăsături de bază.

Această legătură faţă-faţă este primul limbaj al copilului. Este atât de puternic, încât nou-născuţii sunt atraşi chiar şi de configuraţiile care seamănă cu un chip: un şir de două (trei sau mai multe) obiecte deasupra unuia singur. Dar nu reacţionează dacă această configuraţie — sau chiar o faţă umană — este aşezată cu susul în jos.

Am avut la un moment dat o experienţă amuzantă ia un eveniment corporativ, unde fusesem invitat să vorbesc în faţa a vreo 200 de programatori. Am fost nevoit să râd când directorul executiv m-a prevenit că voi fi prezentat ca „life coach", întrucât „cititor de feţe" părea prea ezoteric. însă chiar aveam de gând să vorbesc despre viaţă şi mai ales despre ce anume dezvăluie feţele noastre (şi ale celorlalţi) în privinţa modului în care trăim.

Mi-am început discursul desenând un oval mare pe tablă, cu o linie verticală scurtă pe mijloc şi una orizontală dedesubtul ei. Apoi m-am dat la o parte şi i-am invitat să emită păreri.

Au trecut mai multe minute de tăcere absolută, începusem să mă agit când, în sfârşit, am văzut o mână ridicată şi am întrebat:

—    Ce vezi?

—    Butonul de închidere de pe telecomandă, a zis tipul.

Sigur că nu desenasem un buton de închidere, ci schiţa unei feţe, linia verticală reprezentând nasul, iar cea orizontală, gura. Dar pentru că desenul meu nu avea ochi, nimeni nu a putut ghici ce reprezenta.
 
Atât de profund ne este imprimat modelul cu două obiecte deasupra unuia singur în legătură cu fizionomia umană. Modul în care interpretăm brusc o imagine de acest tip drept un chip este motivul pentru care emoticoanele — formate doar din două puncte şi o linie — pot să transmită atâtea şi atâtea semnificaţii...
 
CUPRINS:
 
PARTEA I. ARTA SI STIINTA CITIRII FETEI
1.    Primul nostru limbaj           
2.    Eric e un ou  
3.    Citirea feţei de-a lungul istoriei    
4.    Arta citirii feţei            .  
 
PARTEA A II-A. POVEŞTI DE VIAŢĂ
5.    Personalitate şi caracter         
6.    Scopul în viaţă   
7.    Lumea expresiilor faciale    
8.    Drumul în viaţă       
9.    Afaceri          
10.    Sănătate 
11.    Dragoste    
12.    Percepţia altora   
 
PARTEA A III-A. GHID DE CITIRE A FEŢEI
Elementele fundamentale ale citirii feţei  
Mulţumiri     
Note     

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0693 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.