Codul cancerului. Un mod revolutionar de a intelege un mister medical - Jason Fung

Codul cancerului. Un mod revolutionar de a intelege un mister medical - Jason Fung
Preț: 60,00 RON
Disponibilitate: disponbil pentru precomandă
Autor:
ISBN: 978-973-47-3488-7
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 328
Format: 14x20

DESCRIERE

Codul cancerului. Un mod revolutionar de a intelege un mister medical - Jason Fung

 
Din carte:
 
Legendarul chirurg irlandez Denis Burkitt nota în anul 1973 că: „Numeroase boli de importanță majoră sunt caracteristice civilizației occidentale moderne.“ Aceste boli, care erau evident absente la populațiile africane ce aveau un stil de viață tradițional, includeau afecțiunile cardiace, obezitatea, diabetul de tip 2, osteoporoza și anumite tipuri de cancer. Cancerul colorectal, atât de comun în occident, era practic necunoscut la populațiile africane pe care le trata Burkitt. Totuși, africanii care adoptau un stil de viață occidental sufereau de o rată mai mare de cancer colorectal, așadar nu era o simplă problemă de genetică. Alimentația era suspectul principal, dar care anume parte din ea să fie vinovatul? Alimentația tradițională africană includea multe fibre – foarte multe. Acestea măreau volumul scaunului, ducând la defecații frecvente și importante cantitativ. Alimentația occidentală conținea puține fibre din cauza predominanței cerealelor rafinate, care-și pierd mare parte din fibrele lor naturale în timpul procesării. Rezultatul? Mai puține defecații și mai reduse cantitativ.
 
Fibrele sunt partea nedigerabilă a alimentelor vegetale; sunt fie solubile în apă, fie insolubile. În ambele cazuri, nu sunt absorbite de organism, ci dau volum scaunului. Burkitt a pus lucrurile cap la cap și a emis ipoteza că tocmai conținutul bogat în fibre din alimentația tradițională africană era cel care prevenea cancerele de colon. Poate că scaunele regulate curățau sistemul intestinal, împiedicând descompunerea și putrefacția alimentelor la nivelul colonului, proces cu potențial cancerigen. Volumul mare al scaunului însemna defecații frecvente „de curățire“. Consumul suplimentar de fibre a fost promovat cu entuziasm ca fiind o metodă ușoară de îmbunătățire a stării de sănătate și de reducere a riscului de cancer. Nu a fost o ipoteză rea. Totuși, primele studii ale leziunilor precanceroase, cunoscute ca adenoame sau polipi, nu au fost încurajatoare. La jumătatea anilor 1990, au apărut două studii de mare amploare, Toronto Polyp Prevention Trial4 și Australian Polyp Prevention Project, 5 care nu au reușit să depisteze niciun fel de beneficii pentru sănătate ale consumului mai mare de fibre...
 
CUPRINS:
 
PARTEA ÎNTÂI: CANCERUL CA O CREȘTERE EXCESIVĂ (Paradigma 1. 0)
1. Lupta de tranșee
2. Istoria cancerului
3. Ce este cancerul?
4. Carcinogenii
5. Cancerul devine viral
 
PARTEA A DOUA: CANCERUL CA BOALĂ GENETICĂ (Paradigma 2. 0)
6. Teoria mutației somatice
7. Cancerul și patul lui Procust
8. Problema numitorului comun
9. Speranțe false 
 
PARTEA A TREIA: TRANSFORMAREA (Paradigma 3. 0)
10. Sămânța și solul
11. Originile vieții și originile cancerului
12. Evoluția tumorală
13. Transformarea în cancer 
...
...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1393 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.