Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Comentariu alegoric al legilor sfinte dupa lucrarea de sase zile

Comentariu alegoric al legilor sfinte dupa lucrarea de sase zile
ISBN: 973-7970-60-8
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 256
Format: 13x22
26,00 RON
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

........''Comentariu alegoric al legilor sfinte dupa lucrarea de sase zile''


Lucrarea de fata poate fi utila si celor ce sunt preocupati de studiul comparat al mentalitatilor si al ideilor filosofice si reli­gi­oase, fiindca autorul ei pune in lumina punctele comune,in care se intalneste gandirea grecilor cu cea a evreilor, ca si punctele care le deosebesc fundamental.

De fapt Comentariul… este o imagine a Alexandriei elenistice in care au coexistat si s‑au influentat re­ciproc, migrand unul spre celalalt si contribuind unul la evolutia celuilalt, doua vechi modele culturale si prin excelenta particulare, prin esenta lor unul filosofic, bazat pe exercitiul ratiunii si unul teologic, bazat pe exercitiul pietatii si al credintei si pe Legamantul cu Dumnezeu IAHVE.

Acest opus face parte dintr‑un corpus de aproximativ 50 de scrieri, redactate in greaca si cuprinzand comentarii biblice foarte apropiate de omi­liile rabinice cunoscute sub numele de midrasim. Este o carte foarte importanta pentru studiul inceputurilor patrologiei crestine, de vreme ce comentariile philoniene au fost imitate de primii scriitori bisericesti: Origen si Clement Alexandrinul si, prin intermediul lor, de Sfintii Parinti: Grigorie de Nyssa, Dionisie Areopagitul, Ambrozie, Maxim Marturisitorul etc.

......................

Desi autorul sau n‑a fost un scriitor crestin, interpretarile sale se apropie foarte mult de cele date de crestini Vechiului Testament. Comentariul


… este de asemenea important prin faptul ca se con­stituie poate intr‑un prim exemplu de intertextualitate: el face dovada ca se pot citi, unele prin altele, textele fundamentale a doua (cel putin) culturi, scrierile filosofilor greci (cu precadere cele presocratice, stoice, platonice si aristotelice) si cele sacre ebraice (Geneza, Exodul, Numerii, Leviticul si Deuteronomul).

Autori: Philon din Alexandria

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Filozofie universala

Soren Kierkegaard Opere IV
-7%
73,47 RON
79,00 RON (-7%)

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
0757.319.090
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.0887 sec
loader
Caut in catalog...
loader