Comportamente bizare

Preț: 32,90 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor: Robert R. Provine
Editura: All
Anul publicării: 2014
Pagini: 279
Format: 13x20
Categoria: Psihologie
DESCRIERE
Comportamente bizare. Cascatul, rasul, sughitul si toate celelalte - Robert R. Provine
…ne fac oare lacrimile să părem, nu doar mai trişti, ci şi mai doritori de afecţiune, mai neajutoraţi, mai frustraţi sau mai neputincioşi?
…amplifică ele oare o expresie emoţională percepută, adaugă un mesaj unic sau contribuie cu o nuanţă subtilă interpretată ca sinceritate sau melancolie?
……………
…concluzia mea despre lacrimi ca stimul emoţional a primit o confirmare neprevăzută din partea unei studente participante la o întrunire ştiinţifică la care am prezentat întâia oară acest studiu.
Aceasta mi-a spus că în trecut o afecţiune medicală o privase de capacitatea de a lăcrima şi de a-şi exprima limpede emoţiile. In lipsa ochilor şi a obrajilor înlăcrimaţi, familia şi prietenii ei nu-i puteau înţelege episoadele ocazionale de tristeţe, şi era forţată să le explice, cu vocea tremurândă, motivele frământărilor sale.
Expresiile faciale care-i rămăseseră disponibile erau adesea insuficiente. îi lipsea semnalul neintenţionat, puternic şi informativ al lacrimilor, prezent înainte de a se îmbolnăvi. Povestea ei era convingătoare şi m-a determinat să fac un plan de cercetare despre efectul sindromul ochilor uscaţi asupra comunicării emoţionale.
Incapacitatea de a lăcrima ca răspuns la anumite emoţii îi afectează de asemenea şi pe anumiţi pacienţi depresivi care sunt trataţi cu inhibitori ai recaptării serotoninei (SSRI), care îmbunătăţesc rapid simptomele plânsului excesiv şi nepotrivit.
O pacientă, o persoană emotivă, era afectată de faptul că nu mai putea plânge la biserică sau în timp ce viziona filme.
O alta nu mai putea plânge la filme sau în timpul certurilor cu soţul ei; pe lângă acest lucru, singura schimbare pe care a mai suferit-o din punct de vedere al receptivităţii emoţionale a fost incapacitatea ei de a avea orgasm.
O a treia pacientă s-a plâns de neputinţa ei de a obţine o alinare emoţională. Deoarece nu putea să jelească moartea câinelui său, şi-a întrerupt tratamentul şi o zi mai târziu a reuşit să plângă la gândul animalului pierdut. Ea şi-a reluat apoi tratamentul şi lăcrimarea a dispărut din nou.
Indivizii la care glandele lacrimale nu au funcţionat niciodată sau care nu mai pot plânge în urma unor boli sau tratamente medicamentoase reprezintă "un experiment natural" unic, ocazia de a ne folosi de o stare indusă în mod natural pentru a testa o chestiune de bază despre rolul lacrimilor în comunicarea emoţională.
Persoanele care suferă de sindromul ochilor uscaţi, în special dacă sunt foarte emotivi, pot împărtăşi experienţele studentei de la întrunirea ştiinţifică şi ale pacienţilor cu tulburări psihice. Această problemă rămâne deschisă întrucât se găseşte la intersecţia disciplinelor....
CUPRINS:
Introducere
Capitolul 1 Căscatul
Capitolul 2 Râsul
Capitolul 3 Plânsul zgomotos
Capitolul 4 Lăcrimarea emoţională
Capitolul 5 Albul ochilor
Capitolul 6 Tuşea
Capitolul 7 Strănutul
Capitolul 8 Sughiţul
Capitolul 9 Vomatul şi greaţa
Capitolul 10 Gâdilatul
Capitolul 11 Mâncărimea şi scărpinatul
Capitolul 12 Flatulenţa şi eructaţia
Capitolul 13 Comportamentul prenatal
Anexă: Claviatura Comportamentală
Note
Bibliografie
Mulţumiri
Categorii
-Edituri
-Comandă specială
-Top
-Promoţii
-- 107,10 RONPRP: 119,00 RON
- 68,62 RONPRP: 73,00 RON
- 53,10 RONPRP: 59,00 RON
În curând...
-Promo
-Accesul clienţilor
-Promo
-Cărţi noi
-- 45,00 RON
- 107,10 RONPRP: 119,00 RON
- 68,62 RONPRP: 73,00 RON
REVIEW-URI