Computerul și creierul - John von Neumann

Computerul și creierul - John von Neumann
-8%
Preț: 57,04 RON
62,00 RON (-8%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-1222-5
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 152
Format: 14x21

DESCRIERE

Computerul și creierul - John von Neumann

 
Procedura digitală
 
Într‑un calculator digital zecimal, fiecare număr este reprezentat la fel ca în scrierea convențională de mână sau de tipar, adică sub forma unei secvențe de cifre zecimale (digiți). Fiecare cifră zecimală, la rândul său, este repre‑zentată printr‑un sistem de markeri.
 
Markerii – combinarea și manifestarea lor
 
Un marker care poate apărea în zece forme diferite este suficient prin el însuși pentru a reprezenta un digit. Un marker care poate apărea în numai două forme diferite va trebui utilizat astfel încât fiecare digit să corespundă unui grup întreg. (Un grup de trei markeri cu două valori fiecare permite opt combinații, ceea ce nu este suficient. Un grup de patru astfel de markeri permite 16 combinații; acest lucru este mai mult decât suficient.
 
Prin urmare, pentru formarea unui număr zecimal trebuie folosite grupuri de cel puțin patru markeri. S‑ar putea să apară necesitatea utilizării unor grupuri mai mari; a se vedea în continuare.) Un exemplu de marker cu zece valori este impulsul elec‑tric care apare pe una din zece linii prestabilite.
 
Un marker cu două valori este impulsul electric care apare pe o sin‑gură linie predeterminată, astfel că prezența sau absența lui reprezintă informația („valoarea“ markerului). Un alt posibil marker cu două valori este un impuls electric care poate avea polaritate pozitivă sau negativă. Desigur, există multe alte scheme de markeri la fel de valide. Voi mai face o singură observație cu privire la markeri.
 
Markerul cu zece valori amintit anterior este în mod clar un grup de zece markeri cu două valori, cu alte cuvinte, este extrem de redundant în sensul menționat anterior. Grupul de dimensiune minimă, construit din patru mar‑keri cu două valori, poate fi de asemenea folosit în același cadru. Să ne gândim la un sistem de patru linii predeter‑minate, astfel încât impulsurile electrice (simultane) pot apărea în orice combinație a acestora.
 
Asta permite exis‑tența a 16 combinații și se poate stipula ca oricare zece dintre ele să corespundă cifrelor zecimale. A se remarca faptul că acești markeri, care sunt de regulă impulsuri electrice (sau tensiuni ori curenți electrici care...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0548 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.