Confesiuni gurmande - Mihaela Bilic

Confesiuni gurmande - Mihaela Bilic
-10%
Preț: 33,30 RON
37,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0450-3
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 208
Format: 13x20
Categoria: Retete culinare

DESCRIERE

Confesiuni gurmande - Mihaela Bilic
 
... atunci când ne mişcăm, conştientizăm existența corpului fizic, care altfel poate fi ignorat. Surplusul de kilograme, nemulțumirile sau complexele pe care le avem în legătură cu aspectul şi cu silueta noastră fac un handicap din practicarea sportului.
 
Ruşinea şi jena resimțite în prezența celorlalți în momentul în care trebuie să expunem acest corp nesatisfăcă‑tor împiedică de multe ori practicarea unui sport.
 
Disconfortul fizic pe care ni‑l inducem este cople‑şitor, ni se pare că nu putem fi niciodată la nivelul celorlalți, nici ca performanță, nici ca rezistență.Însă şi dacă suntem nişte ursuleți pufoşi şi imobili, iarna este sezonul ideal pentru mişcare. În primul rând pentru că iarna suntem gros îmbrăcați, iar într‑un costum de schi silueta nu mai contează.
 
Apoi toate sporturile de iarnă presupun joaca în zăpadă, nu interesează pe nimeni care îți sunt performanțele, iar dacă mai iei câte o trântă e mai degrabă amuzant decât ruşinos. Când te mişti iarna în aer liber, uiți de efort, de transpirație şi de colăceii de grăsime, sunteți doar tu, natura şi fulgii de zăpadă.
 
Iar când intri în casă cu mâinile înghețate şi nasul roşu de frig, nu poți să nu‑ți doreşti încă o zi de tăvăleală prin nămeți. Și culmea e că ai făcut mişcare mai sănătos şi mai eficient decât în orice sală de sport...
 
Până și mâncarea are nevoie de o lumină potrivită
 
Vi s‑a întâmplat să vă uitați în oglindă, în lift sau într‑o baie cu lumină de neon? Rezultatul e sur‑prinzător de neprietenos, oricât de bine ai arăta. Dar de lumina albă şi rece din cabinele de probă ce ziceți? Efectul de piele cadaverică şi lipsită de tonus e garan‑tat. Aspectul oricărui element/produs/obiect poate fi influențat major de lumină.
 
Cu ajutorul ei poți să îndulceşti/ameliorezi/atenuezi anumite aspecte sau, din contră, să exagerezi/să scoți în evidență/să dramatizezi. Când vine vorba despre mâncare, lumina poate să‑i fie prieten sau duşman, efectul ei având impact major asupra calității respectivului produs.
 
Și nu doar mâncarea „suferă“ din cauza luminii, ci şi apetitul nostru. Într‑un fel avem poftă de mâncare şi savurăm un preparat dacă lumina e optimă (ca intensitate şi culoare) şi cu totul altă experiență vom avea dacă lumina e rece, orbitoare, violentă.
 
Nu e un secret că atmosfera intimă, caldă, relaxată, e în primul rând determinată de lumină. O iluminare medie ca intensitate, cu o lumină albă caldă, ce bate preponderent pe masă (nu pe capul mesenilor), este ideală pentru mâncat...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0663 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.