Consemnari critice - Andrei Moldovan

Consemnari critice - Andrei Moldovan
-20%
Preț: 24,00 RON
30,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 280
Categoria: Proza

DESCRIERE

Consemnari critice - Andrei Moldovan

 
Dimensiuni ale criticii literare
 
Despre o seamă de orizonturi ale criticii
 
Admițând că în critica literară a ultimelor decenii s-a produs deja o mutație importantă, aceea prin care s-a diminuat rolul grupurilor literare care promovau cu precădere spectacularul, impresionabile cu orice preț, autointitulate directoare de generație şi care la nevoie şi-au promovat propria critică în care criteriile teoretice, valorile estetice puteau trece cu uşurință într-un plan secund dacă nu erau pur şi simplu neglijate, am putea spune că lucrurile se îndreaptă spre o echilibrare a tendințelor, spre o armonizare a lor.
 
Bulversarea a dat cu toate acestea un semnal pentru căutarea unor modalități durabile ale metaliteraturii. Dacă ele s-au produs sau nu în generația tânără de critici literari este încă o întrebare al cărui răspuns nu este tocmai o certitudine. Importante sunt mai degrabă direcțiile ce lasă să se vadă preocupări pentru continuitate, pentru revizuiri, pentru conturarea unor sisteme de valori, stabilirea unor criterii. „Inventarierea” făcută cu vreo cinci ani în urmă de Claudiu Turcuş relevă o preocupare apropiată pentru continuitate şi revalorizări...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0504 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.