Consimtamantul. Noile reguli ale educatiei sexuale - Jennifer Lang

Consimtamantul. Noile reguli ale educatiei sexuale - Jennifer Lang
Preț: 64,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-587-595-1
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 128
Format: 17x24
Categoria: Sfaturi practice

DESCRIERE

Consimtamantul. Noile reguli ale educatiei sexuale - Jennifer Lang

 
Ce este sexualitatea?

Ce este lucrul acesta complex pe care îl numim sexualitate umană? Este, de fapt, o combinaţie a mai multor elemente contopite şi echilibrate într-un mod care este unic pentru fiecare individ şi variază pe tot parcursul vieţii.
 
SEXUL ESTE FIZIC. Presupune implicarea corpului fizic, incluzând, dar nelimitându-se la organele genitale, gură, sâni, mameloane şi alte „zone erogene“ (părţi extrem de sensibile ale corpului). Exprimarea sexualităţii tale cu o altă persoană implică, de obicei, contact fizic între corpurile voastre într-un mod care provoacă plăcere.
 
SEXUL ESTE CHIMIC. Desigur, hormonii sexuali, precum estroge-nul, progesteronul şi testosteronul, sunt implicaţi în sexualitate. Dar acelaşi lucru este valabil şi pentru alţi compuşi chimici care circulă în creier şi în corp, cum ar fi oxitocina, dopamina şi serotonina, pentru a enumera doar câţiva. Oxidul nitric ajută la pomparea sângelui în ţesuturile erectile din organele genitale, în timp ce feromonii transmişi prin aer pot atrage un partener. Chiar şi proteinele şi lipidele excretate de bacteriile de pe pielea noastră - cunoscute mai bine ca „mirosul corpului“ - pot fi un element incitant pentru nasul potrivit.
 
SEXUL ESTE EMOŢIONAL. Emoţiile legate de sex, precum dragostea, fericirea, tristeţea şi gelozia (iar lista continuă), pot toate intra în joc cu intensităţi şi la momente diferite, chiar în cadrul unei singure relaţii. Toate aceste sentimente pot avea un impact semnificativ asupra exprimării sexualităţii noastre, influenţând componente-cheie, precum dorinţa sexuală.
 
CUPRINS:
 
INTRODUCERE 

1    să vorbim despre sex 
2    întâlniri si relaţii 
3    consimţământ, capacitate si comunicare 
4    cum să faci sex mai în siguranţă
5    abuz si agresiune 

EPILOG
GLOSAR
RESURSE
REFERINŢE 
INDEX 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0705 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.