Contracte sacre - trezeste-ti potentialul divin

Contracte sacre - trezeste-ti potentialul divin
Preț: 100,00 RON
Disponibilitate: stoc lichidat
Anul publicării: 2017
Pagini: 420
Format: 16x23
Categoria: Transpersonala

DESCRIERE

Contracte sacre - trezeste-ti potentialul divin - Caroline Myss

 
 Identificarea Modelelor Tale Arhetipale

   Lumea fizică în care trăim este un teatru arhetipal. Substanţa miturilor şi a poveştilor străvechi se manifestă constant în jocurile de putere, în încleştarea personalităţilor şi a forţelor psihice competitive care se manifestă până şi într-un spaţiu de birouri de câteva sute de metri pătraţi.
 
Dacă vei interpreta relaţiile tale interpersonale doar prin prisma competitivităţii şi a conflictelor egotice, vei rata semnificaţia lor spirituală.
 
Dacă te vei baza doar pe semnificaţiile primelor trei chakre, sunt şanse mari să te comporţi inadecvat, să judeci pripit, să îţi dai părerea când nu trebuie, să iei totul la modul personal şi chiar să confunzi bunătatea cuiva cu dovezi de afecţiune romantică.

   Ai 12 companioni arhetipali fundamentali. Patru dintre ei sunt arhetipurile supravieţuirii, care sunt prezente în toţi indivizii: Copilul, Victima, Prostituata şi Sabotorul. Mai ai alte opt arhetipuri personale, pe care vei învăţa să le identifici în acest capitol.
 
Unele dintre acestea sunt străvechi (precum Zeiţa, Războinicul, Regele sau Sclavul), dar altele sunt moderne (Creatorul de Reţele, Ecologistul şi Protestatarul Politic), acestea din urmă fiind variaţii contemporane ale unor teme străvechi (Mesagerul, Administratorul, Rebelul).

   Creatorul de Reţele a devenit un arhetip modern odată ce oamenii au început să asocieze unele caracteristici cu acest nume. Originile sale mitice vin de la zeul grec Hermes (din care se trage zeul roman Mercur).
 
Ocrotitor al mesagerilor şi aducător de noroc, Hermes era mesagerul zeilor, vestit pentru capacitatea de a călători în lumea de dincolo. Cu sandalele sale înaripate şi cu bastonul magic de vestitor (numit caduceus), Hermes/Mercur a avut mai mulţi descendenţi de-a lungul timpului, fiecare dintre ei reflectând structurile sociale şi necesităţile timpului.
 
In societăţile tribale, anumiţi indivizi erau însărcinaţi să comunice prin cântecul tobelor, semnale cu fum, alergători de lungă distanţă sau maratonişti care duceau mesajele de la trib la trib. Figura Mesagerului s-a conturat odată cu nevoia tot mai mare de comunicare.

   Caracteristicile Mesagerului au fost şlefuite în perioada modernă operatorii de telegraf şi telefon, de poştaşi şi de jurnalişti. Acum avem reţele de radio, televiziune şi Internet.
 
Toate aceste medii reprezintă abilitatea lui Mercur de a se îmbrăca în veşmintele epocii noastre pentru a-şi putea transmite "mesajul". Chiar dacă termenul de "creator de reţea" ne duce cu gândul la cei care au uriaşe liste de e-mailuri în scopuri politice sau sociale, el este inextricabil legat de mesagerul zeilor.

   In partea a doua a capitolului, vom vedea că există o serie de intrebări care te ajută să stabileşti care sunt cele opt tipare care au cea mai mare influenţă în viaţa ta. Identificarea modelelor arhetipale este o experienţă agreabilă, deoarece vei examina experienţele şi relaţiile din viaţa ta dintr-o nouă şi extraordinară perspectivă.
 
De regulă, arhetipurile care îţi îndrumă Contractul Sacru au o influenţă directă asupra relaţiilor materiale pe care le ai cu alţi oameni.

   Identificarea arhetipurilor poate fi un proces dificil, deoarece trebuie să-ţi reevaluezi viaţa din perspectivă simbolică. Spre exemplu, s-ar putea să ajungi la concluzia că, în relaţiile romantice, nu ai jucat rolul de Iubit, ci de Salvator. Iar această revelaţie te poate ajuta să inţelegi de ce relaţiile tale amoroase sunt atât de fragile, căci atunci cand amesteci Salvatorul cu energiile romantice ajungi la dependenţă reciprocă.
 
Acest proces poate fi o experienţă eliberatoare, căci te ajută să-ţi reconsideri întreaga istorie personală. în loc să creadă că a ratat toate relaţiile din viaţa sa, Salvatorul începe să înţeleagă la nivel simbolic de ce este atras mai mult de oamenii care au nevoie de ajutor decât de cei care pot avea grijă de sine.
 
Individul ajunge să priceapă că sentimentul respingerii face parte dintr-un tipar şi că este o consecinţă inevitabilă a agendelor conflictuale ale celor două arhetipuri, nu o respingere a lui ca individ. Schimbarea perspectivei de la nivel personal la nivel simbolic oferă şansa vindecării rănilor trecute şi a rescrierii viitorului...
 
 
CUPRINS:
 
MULŢUMIRI... 9
O OPINIE... 11
INTRODUCERE... 15

CAPITOLUL 1. Ce este un Contract Sacru?... 25
CAPITOLUL AL 2-LEA. Contracte Mitice şi Maeştri... 56
CAPITOLUL AL 3-LEA. Stadiile unui Contract Sacru... 85
CAPITOLUL AL 4-LEA. Arhetipurile: Cei Patru Companioni Energetici... 110
CAPITOLUL AL 5-LEA. Identificarea Modelelor Tale Arhetipale... 144
CAPITOLUL AL 6-LEA. Chakrele: Coloana ta Vertebrală Spirituală... 163
CAPITOLUL AL 7-LEA. Reinventarea Roţii... 196
CAPITOLUL AL 8-LEA. Cum să îţi faci Diagrama Originii... 230
CAPITOLUL AL 9-LEA. Interpretarea Contractelor şi a Roţii Tale Arhetipale... 252
CAPITOLUL AL 10-LEA. Cum să Utilizezi Roata în Viaţa de Zi cu Zi... 284
CAPITOLUL AL 11-LEA. Dificultăţile de Vindecare a Roţii Arhetipale... 313

APENDICE... 342
GALERIA ARHETIPURILOR... 342
BIBLIOGRAFIE SELECTIVĂ... 397

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0531 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.